Moraš skupit sve: Koper doveo trećeg Hrvata koji igra na poziciji lijevog beka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.02.20. | 19:32

Pametno, nema što…

Ovaj 21-godišnjak iz Koprivnice karijeru je započeo u matičnom Slaven Belupu čiji je član bio od 2013. godine pa sve do današnjeg dana kada je i službeno postao novi igrač slovenskog drugoligaša Kopera.

Osim Slavena, Martinaga je branio boje još dva kluba, a u dva navrata radilo se o Varaždinu te jednom o Koprivnici gdje je proveo dio svoje karijere kao posuđeni igrač Farmaceuta.

U 1.HNL skupio je svega četiri nastupa, a budući da se nije uspio nametnuti treneru Stipiću bilo je jasno da ukoliko ne želi stagnirati na klupi/tribini Slavena da je promjena sredine neminovna.

Ono što pak nije potpuno jasno je odabir njegovog novog kluba. Naime, Koper je trenutno vodeća momčad slovenske druge lige, a drugoplasirana Gorica im puše za vratom sa svega dva boda manje u 19 odigranih kola. Budući da momčad Mirana Srebrnića dosta dobro posložena te imaju imperativ ulaska u prvu ligu, teško je za očekivati da će imati strpljenja s mladim lijevim bekom i da će ga do kraja sezone uigravati na poziciji na kojoj već imaju dvije veoma dobre opcije.

Martinaga je po vokaciji lijevi bek, a iako je riječ o vječno deficitarnoj poziciji, Koper na tom mjestu sada ima čak tri opcije.

Prvi je Goran Jozinović, dugogodišnji član splitskog Hajduka koji je ostao zapamćen po svojoj velikoj požrtvovnosti što ga je u konačnici dovelo do toga da osvoji nagradu Torcide „Hajdučko srce“.

Nakon njega, tu je i Marko Pejić. Ovaj 24-godišnjak iz Zagreba prošao je omladinsku školu Dinama, a u karijeri je još branio boje Siene, Sesveta, Hajduka i Austrije Beč prije nego li se ovog ljeta priključio slovenskom drugoligašu.

Obojica prethodno spomenuta igrača su ujedno i bivši U-21 reprezentativci pa je tako dosta teško za očekivati da će se Martinaga pored njih nametnuti za svoje mjesto u udarnih 11.

Bilo kako bilo, Martinaga je sa svojom novom momčadi potpisao 18-mjesečni ugovor, a za kraj dodajemo kako je njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku 50 tisuća eura.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Mateo MartinagaSlaven BelupoKoper

Ostale Vijesti