Reuters
Reuters

Monza u 93. stigla do boda protiv neuvjerljivog Intera

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 22:38

Nerrazzuri posustali u lovu na vodeće momčadi lige.

S obzirom na činjenicu da je Monza tek 15 kilometara udaljena od Milana, Inter je na Brianteu imao veliku podršku svojih ultrasa od kojih su mnogi stigli karuselom, na motorima, skuterima i mopedima. Na krilima svojih navijača, ali i va banque igre u prvoj četvrtini dvoboja, Nerrazzuri su stigli do prednost u ranoj fazi utakmice, ali su pokleknuli u sudačkoj nadoknadi dvoboja kada je Luca Caldirola uz pomoć Dumfriesa zabio za izjednačenje i prvi remi Intera u sezoni. Inter trenutno ima sedam bodova manje, ali i utakmicu više od Napolija, dok je Monza skočila na 14. mjesto s 18 osvojenih bodova.

Sve vrijedno spomena u prvom dijelu vidjeli smo u prvih 22 minute dvoboja. Inter je rano poveo, već u 10. minuti nakon što je Matteo Darmian utrčao iza leđa domaće obrane i iz blizine poslao loptu u mrežu nakon centaršuta Alessandra Bastonija. No, vodstvo Intera trajalo je samo jednu minuti. Već u praktički idućem napadu Patrick Ciurria sjajno je plasirao loptu u kut nemoćnog Andrea Onane.

Treći pogodak na utakmici vidjeli smo u 22. Obrana Monze loše je reagirala, a to kažnjava Lautaro Martinez i poentira svoj za svoj osmi pogodak u prvenstvu. Inter je u prvom dijelu imao zasluženu prednost od 2:1.

Nastavak utakmice nije bio toliko uzbudljiv, Inter se fokusirao na čuvanje rezultata, a Monza se tek u završnoj dionici utakmice 'probudila' i pokušala stići do pozitivnog rezultata, što je na kraju i uspjela. Bivši reprezentativac Kameruna Onana bio je siguran sve do sudačke nadoknade kada je udarac Cardiole uz odbijanje od Denzela Dumfriesa završio u njegovoj mreži za veliki bod Monze i ispuštena dva boda Intera.

Marcelo Brozović zbog ozljede nije nastupio za Inter.

U idućem kolu Monza gostuje kod Cremonesea, a Inter dočekuje Veronu. (nr)



Tagovi

InterLautaro MartinezMonza

Ostale Vijesti