REUTERS/Alessandro Bianchi Picture Supplied by Action Images
REUTERS/Alessandro Bianchi Picture Supplied by Action Images

Monza osigurala ostanak u ligi: Berlusconi odmah potrošio 38 milijuna eura i kupio pet igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 14:37

Don Silvio sa stilom proslavio uspješnu sezonu.

Prošli vikend cijeli je nogometni svijet čekao rasplet po kojem će Napoli nakon 33 godine osigurati naslov prvaka Italije, no Salernitana je imala drugačije planove i remijem je odgodila slavlje u gradu podno Vezuva. No, zato se slavilo u Monzi, koja je nakon 32 kola na 10. mjestu prvenstvene ljestvice s 44 boda, 17 bodova iznad zone koja vodi u Serie B.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stvar je jasna. Monza će i naredne sezone igrati u najvišem razredu, a to je značilo da Silvio Berlusconi može otvoriti novčanik i potrošiti 38 milijuna eura. Naime, nekoliko je igrača koji su na posudbi u Monzi imalo opciju obveznog otkupa u slučaju da klub izbori ostanak u ligi. Ti su problemi riješeni, stoga je klub otkupio sljedećih pet igrača:

Gianluca Caprari (otkupljen od Verone) – 7,5 milijuna eura

Alessio Cragno (Cagliari) – 3,6 milijuna eura

Pablo Mari (Arsenal) – 4,9 milijuna eura

Matteo Pessina (Atalanta) – 12 milijuna eura

Andrea Petagna (Napoli) – 10 milijuna eura

Pored toga, nešto više od šest milijuna eura potrošit će na bonuse za igrače i stručni stožer,

Ovim kupovinama klub će u narednoj sezoni zadržati okosnicu momčadi, a od bogatog vlasnika očekuje se da dodatno pojača momčad. Za Silvija Berlusconija, vlasnika kluba, to ne bi trebao biti problem, pogotovo ako se prisjetimo brojnih pompoznih najava o stvaranju vrlo jakog kluba. S obzirom na to da mu je desna ruka Adriano Galliani, legendarni direktor najmoćnijeg Milana u povijesti, iskustva u slaganju pobjedničkih momčadi im ne nedostaje. Zajedno su na čelu Rossonera proveli gotovo 30 godina, a Milan je u tom periodu osvojio čak 29 trofeja. (im)



Tagovi

MonzaSilvio BerlusconiSerie A

Ostale Vijesti