Momčad s jednom 33-godišnjom zvijezdom i napadačem hrvatskog podrijetla

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.03.18. | 11:06

Momčad Perua prilična je nepoznanica.

Hrvatska nogometna reprezentacija ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo koje se ovog ljeta igra u Rusiji kreće sutra, točnije u noći s petka na subotu u 1:30 ujutro. Protivnik je reprezentacija Perua koja će također sudjelovati na Svjetskom prvenstvu, a Hrvatska će na toj utakmici prvi puta zaigrati u novoj garnituri dresova, i to u rezervnoj  crno-modro-narančastoj varijanti.

Našem (prek)sutrašnjem protivniku Rusija 2018. bit će peto Svjetsko prvenstvo u povijesti. Peru je sudjelovao na inauguracijskom Svjetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. te na svjetskim prvenstvima u Meksiku 1970. (kada su ostvarili i svoj najveći uspjeh doguravši do četvrtfinala), Argentini (1978.) i Španjolskoj (1982.).

Nakon 36 godina čekanja ova država smještena na zapadu južnoameričkog kontinenta, populacije 32 milijuna ljudi, ponovno će nastupiti na najvećoj svjetskoj smotri. Peru se u Rusiju plasirao preko dodatnih kvalifikacija svladavši Novi Zeland s ukupnih 2:0 (Farfan, Ramos). Peru je južnoameričke kvalifikacije završio na petom mjestu, nakon kontroverznog remija s Kolumbijom u posljednjem kolu kvalifikacija.

Peru će u Rusiji igrati u skupini s Francuskom, Australijom i Danskom, a glavne zvijezde momčadi su mu dvojica tridesetgodišnjaka. Jefferson Farfan ima 33, a Paolo Guerrero, koji neće zaigrati protiv Hrvatske, 34.

Guerrero je najbolji strijelac Perua svih vremena s 33 pogotka iz 84 utakmice, a Farfan je na četvrtom mjestu s 22 pogotka iz 78 utakmica. Izbornik Ricardo Gareca, 60-godišnji Argentinac koji iza sebe ima pozamašan broj argentinskih klubova koje je vodio, za prijateljske utakmice protiv Hrvatske i Islanda pozvao je 26 igrača.

Njih sedam dolazi iz peruanske lige, šest iz Meksika, dva iz SAD-a, pet iz ostalih država Južne Amerike i sedam iz Europe. Osim Farfana, koji igra za Lokomotiv iz Moskve, napadač Andre Carrillo igra u Watfordu, a Renato Tapia u Feyenoordu, dok u napadu igra i Raul Rudiaz Misitich (27) koji ima hrvatske korijene, a 2012. je bio na pragu potpisa za zagrebački Dinamo.

Peru je kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo igrao u formacijama 4-2-3-1 ili 4-1-4-1.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaRusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti