Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Moharrami za Germanijak: Izbornik Skočić je odličan, plasman na SP bi bio ogromna stvar za cijelu zemlju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 10:57

Branič Dinama uživa veliko povjerenje Hrvata na klupi Irana koji u prvih 10 utakmica ima jednako toliko pobjeda i na korak je od plasmana na Svjetsko prvenstvo!

Azijski meridijani ovih dana nude rasplet priče i odgovor na pitanje tko će na Svjetsko prvenstvo. Najbolje šanse ima reprezentacija Irana koju vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić. Sa devet bodova iz tri utakmice, Iran je zasjeo na prvo mjesto u skupini. U četvrtak su upisali trijumf protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata (1-0), no poslastica stiže u utorak kada na Azadi stadion stiže Južna Koreja.

“Šteta što zbog epidemije ne mogu svi na stadion. Drastično su smanjili brojku navijača i ne mogu očekivati više od dvadeset tisuća na stadionu što je jako mala brojka obzirom da ih stane 80 tisuća. Baš mi je žao jer smo u dobroj formi i osjeti se euforija među navijačima”, javio se Sadegh Moharrami iz baze reprezentacije u Teheranu. I dok u Dinamu skuplja minutažu na kapaljku, kod Skočića je važna karika na desnoj strani obrane. Ton glasa sugerirao je da je Moha presretan nakon pobjede nad Iranom u kojoj je imao punu minutažu.

Znali smo da će biti teška utakmica pa je veselje veliko. Ovo nam je treća pobjeda u ovom dijelu kvalifikacija, raspoloženje je odlično ali moramo ostati čvrsto na zemlji. Euforija može biti među našim navijačima ali mi moramo ostati ozbiljni. Pogotovo jer u utorak igramo jako važnu utakmicu protiv Južne Koreje.”

Draganu Skočiću pobjeda nad UEA je deseta utakmica za kormilom reprezentacije Irana i deseta pobjeda. Respektabilna gol razlika 29-2 sugerira kako je hrvatski stručnjak na dobrom putu da odvede Iran u Katar.

Izbornik je odličan, kao i njegovi suradnici te moji suigrači u reprezentaciji. Vratio nam je pobjednički mentalitet i dobru atmosferu. Mislim da igrama koje pokazujemo u posljednje vrijeme apsolutno zaslužujemo odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali lako je reći. Treba to potvrditi u utakmicama koje dolaze, pogotovo protiv Južne Koreje za koju mislim da nam je izravan protivnik za to prvo mjesto”, poruka je Moharramija.

Riječanin Dragan Skočić slavi pobjedu njegovog Irana protiv Iraka. Foto: HAMAD I MOHAMMED/Action ImagesRiječanin Dragan Skočić slavi pobjedu njegovog Irana protiv Iraka. Foto: HAMAD I MOHAMMED/Action Images

On osobno tvrdi da se osjeća sjajno. Da je fizički moćan i da jedva čeka da lopta krene s centra.

Iza mene je teško razdoblje. Imao sam tu neugodnu ozljedu koja me izbacila iz stroja na nekoliko mjeseci. Sada sam se vratio, osjećam se odlično i jedva čekam da istrčim na travnjak. Vjerujem da će to biti dobro i da se u Zagreb vraćam s punim bodovima.”

Iran je jedna od najboljih reprezentacija u Aziji, trostruki pobjednik Azijskog kupa, no posljednji trijumf ostvarili su prije gotovo 50 godina. Međutim, odlazak na smotru najboljih reprezentacija svijeta veliki je izazov za Mohu i društvo.

“Ma ne treba niti sumnjati što znači eventualan plasman na SP za sve nas. Od igrača pa do cijele zemlje. I zato nemamo pravo na opuštanje”, poručio je Moha.


Tagovi

Dragan SkočićSadegh MoharramiIraniranska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti