Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

Mohamed Salah o novom ugovoru: Nije sve u novcu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.04.22. | 16:00

Egipćanin i Liverpool već mjesecima pregovaraju o produženju suradnje

Liverpool igra sjajnu sezonu, Kloppova mašinerija je u vitrine već pospremila trofej Liga kupa, a do kraja sezone su u igri za još tri pehara – prvenstveni, Lige prvaka i FA kupa. Povrh toga, Redsi prezentiraju brutalan nogomet, pun tempa, žustrine i golova. Manchester United je to osjetio na svojoj koži u derbiju proteklog vikenda kada ih je domaćin igrajući u drugoj brzini ispratio s Anfielda s četiri komada u mreži.

No, da ipak ne bi bilo sve ružičasto u gradu Beatlesa, tu je slučaj Mohameda Salaha. Ponajbolji igrač i njegov aktualni poslodavac već duže vrijeme pregovaraju oko novog ugovora (tekući mu istječe idućeg ljeta), ali dvije strane još nisu ni blizu dogovora što je i potvrdio Egipćanin u intervjuu za FourFourTwo.

„Ne znam što će se dogoditi. Imam još godinu dana ugovora, navijači znaju što ja želim, ali nije u ugovoru sve stvar novca“, rekao je 29-godišnjak.

Da li je ovo taktika da se izboksa unosniji ugovor ili Salah doista ozbiljno važe druge ponude, saznat ćemo u mjesecima pred nama. Odluči li egipatski ofenzivac potražiti sreću na nekoj drugoj adresi, bio bi to veliki udarac za Liverpool. Salah je ove sezone ključni član Redsa, a njegova napadačka produkcija je fenomenalna: u 42 utakmice je zabio 30 golova i dodao 12 asistencija.

Salah je jasno rekao kako se vidi u Liverpoolovom dresu, no dodao je i da bi ga odlazak pogodio.

„Igrati u takvoj atmosferi i vidjeti navijače da me podržavaju je sjajno. Na tribinama su transparenti posvećeni meni, pjevaju pjesme s mojim imenom i da odem to bi bio doista tužan trenutak“.

Otkako je stigao u Liverpool 2017. godine s Liverpoolom Salah je osvojio šest trofeja, do sada je postigao 155 golova na 245 utakmica.

„Nisam zabrinut, ne dopuštam da se brinem oko tih stvari. Sezona još nije završena. Završimo je prvo na najbolji mogući način. To je najbitnije. Pa ćemo u zadnjoj godini ugovora vidjeti šta će biti“, dodao je Salah.



Tagovi

Premier ligaLiverpoolMohamed Salah

Ostale Vijesti