Modrić i Mitrović najviše profitirali od sezone, Mandžukić i Halilović gubitnici

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.06.15. | 12:02

Iako je iza sebe imao sezonu s dosta ozljeda, Luka Modrić je hrvatski igrač kojem je najviše porasla cijena u proteklih godinu dana.

Prema podacima internetske stranice Transfermarkt, veznjak Reala je početkom srpnja prošle godine vrijedio 40 milijuna eura. Sadašnja vrijednost Luke Modrića je 55 milijuna.

Veliki skok ostvario je i Ivan Rakitić. Prelaskom iz Seville u Barcelonu njemu je vrijednost porasla za 10 milijuna eura. Treći je Mateo Kovačić koji bi mogao otići iz Intera i nema baš najuspješniju sezonu. Danima se spominje da Liverpool u Inter šalje ponude od 20-ak milijuna eura što je praktično i iznos kojim Transfermarkt vrednuje našeg igrača.

Veliki skok u vrijednosti imaju i Andrej Kramarić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Tin Jedvaj i Dejan Lovren, a prvih 10 zatvaraju dva igrača iz HNL-a. Marku Pjaci je u nepunih godinu dana cijena porasla za 2,55 milijuna (s 950 tisuća na 3,5 milijuna), a Mateju Mitroviću za 2,2 milijuna (s 300 tisuća na 2,5 milijuna).

Mitrović je i rekorder kada bi se gledao postotak promjene njegove cijene. On je, naime, ostvario skok od nevjerojatnih 733,3%, a u vrhu su još dva igrača Rijeke – Marin Leovac i Filip Bradarić – kao i dva Dinama kojeg predstavljaju Pjaca i Domagoj Pavičić. Među ovako posloženim to 10 imamo 7 igrača iz HNL-a, a 'uljezi' su Tonći Kukoč, Andrej Kramarić i Mato Jajalo.

Što se tiče pada vrijednosti, tu prednjači Mario Mandžukić koji i dalje ima veliku vrijednost na tržištu, 26 milijuna eura, ali je to ipak 4 milijuna manje od vrijednosti koju je imao 1. srpnja prošle godine. Gubitnici su i veterani Darijo Srna, Ognjen Vukojević, Stipe Pletikosa i Mladen Petrić, ali i mlađi igrači poput Alena Halilovića, Ante Rebića, pa i Ante Vukušića kojem su tek 23 godine. U top 10 gubitnika ušli su i Hajdukov kapetan Mario Maloča te Milan Badelj. Što se postotaka tiče, dosta 'jeftinih' igrača je promijenilo cijenu pa ovu kategoriju nema smisla niti komentirati.

Inače, najskuplji hrvatski nogometaš je Luka Modrić koji vrijedi 55 milijuna. Ivan Rakitić s ovim promjenama preskočio Maria Mandžukića, a u top 10 su još i Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Vedran Ćorluka, Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko.

(Foto: Pixsell/Screenshot: Transfermarkt)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan RakitićLuka ModrićMateo KovačićAndrej KramarićIvan PerišićMarcelo BrozovićTin JedvajDejan LovrenMarko PjacaMatej MitrovićMarin LeovacFilip BradarićDomagoj PavičićTonći KukočMato JajaloMario MandžukićDarijo SrnaOgnjen VukojevićStipe PletikosaMladen PetrićAlen HalilovićAnte RebićMario MaločaMilan BadeljVedran ĆorlukaŠime Vrsaljko

Ostale Vijesti