Javier Barbancho/Action Images
Javier Barbancho/Action Images

Modrić asistirao u pobjedi Reala, mogu li Građani uz Premier ligu osvojiti i Ligu prvaka? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 22:49

Očekivane pobjede domaćina i nekoliko jako lijepih pogodaka

Utorak nije priredio neka veća uzbuđenja i iznenađenja, barem kad je riječ o rezultatima u Ligi prvaka. Nogometaši Real Madrida i Manchester Cityja izborili su prolazak u četvrtfinale nakon što su i u uzvratu svladali svoje protivnike – Atalantu i Borussiju Monchengladbach.

Kraljevski klub slavio je na svojem pomoćnom terenu – Alfredo di Stefano stadionu – protiv momčadi iz Bergama rezultatom 3:1. Pogotke su zabijali Benzema, Ramos i Asensio za domaćina, dok je za goste iz slobodnog udarca precizan bio Muriel. Cijelu utakmicu za domaći sastav odigrao je kapetana Vatrenih, Luka Modrić.

Baš je on najzaslužniji – uz gostujućeg čuvara mreže Sportiella – za vodstvo Real Madrida. Igrala se 35. minuta, vratar Atalante loše je ispucao loptu, Modrić prihvatio njegov poklon, sjurio se prema golu gostiju i onda nesebično uposlio Benzemu koji je potpuno usamljen i koji nema težak zadatak dovesti kraljevsku momčad u vodstvo. Bio je to 70. pogodak Francuza u Ligi prvaka – 1:0

Pogodak Benzeme pogledajte OVDJE

Real je bio dominantan tokom svih 90 minuta, igrali su puno bolje nego u prvoj utakmici te su u konačnici potpuno zasluženo slavili.

Drugi pogodak djelo je kapetana domaćeg sastava u 59. minuti, ali Sergio Ramos dužan je platiti večeru mladom Viniciusu Junioru koji je izborio kazneni udarac kojeg je ponajbolji branič svijeta rutinski realizirao – 2:0

Pogodak Sergija Ramosa pogledajte OVDJE

Gosti su smanjili u 83. minuti nakon što je prekrasno iz slobodnog udarca pogodio Muriel, ali praktički u sljedećem napadu novi pogodak za domaćina postigao je Asensio koji je u igru ušao svega minutu ranije.

Prekrasan pogodak Kolumbijca pogledajte OVDJE

Pogodak Asensija pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice jednu dobru priliku zapucao je Rodrygo, a dodat ćemo još kako je Luka Modrić za domaćina odigrao svih 90 minuta, dok je Pašalić zamijenjen nakon prvih 45 minuta.

U drugoj utakmici dana Građani su potpuno zasluženo i uvjerljivo upisali novu pobjedu protiv Borrusije Monchengladbach. Nakon što su u prvoj utakmici slavili rezultatom 2:0, istu stvar ponovili su i danas, a pogotke su postigli De Bruyne i Gundogan.

Sve je bilo riješeno u prvih 20 minuta.

Prvo je De Bruyne prekrasno pogodio za vodstvo Cityja u 12. minuti, da bi šest minuta kasnije na asistenciju Fodena precizan bio Gundogan koji igra nogomet života ove sezone te je trenutno prvi strijelac Cityja.

Pogodak kapetana Cityja pogledajte OVDJE

Pogodak Nijemca turskog podrijetla pogledajte OVDJE

Tokom svih 90 minuta Građani su kontrolirali tijek susreta, a vjerujemo kako više nije potrebno naglašavati kako je posjed bio uvjerljivo na njihovoj strani. Od prilika gostiju možemo izdvojiti onu Embola u 40. minuti, ali Švicarac je bio krajnje neprecizan u dobroj prilici. Iako, i da je bio precizan, nismo sigurni da bi to išta promijenilo na ovom ogledu.

Od 60. do 75. minute Guardiola je napravio pet izmjena što dovoljno govori koliko je City bio dominantan, ali iako se u polju izmijenilo pola momčadi, Građani su izgledali jednako kvalitetno te gosti nisu imali ni najmanju mogućnost postići pogodak.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao te je Pepova momčad glatko i uvjerljivo upisala novu pobjedu te na taj način osigurala četvrtfinale Lige prvaka.



Tagovi

Liga prvakaLuis MurielMarco AsensioKarim BenzemaLuka ModrićSergio RamosKevin De BruyneManchester CityBorussia Mönchengladbach

Ostale Vijesti