Modri uoči Astre: Nadamo se da se Salzburg neće štedjeti

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 26.11.14. | 10:35

Dinamo je otputovao u Rumunjsku gdje ga sutra očekuje utakmica pretposljednjeg, 5. kola Europske lige protiv Astre.

'Modri' su nakon teško domaćeg posrtaja od Red Bull Salzburga, praktički ostali bez izgleda za priželjkivano europsko proljeće.

Nakon četiri kola imaju samo jednu pobjedu i tri poraza, a jedino slavlje ubilježili su protiv Astre, na startu sezone kada su na Maksimiru slavili s 5:1. Sutrašnji domaćini na začelju su ove skupine D sa samo jednim bodom, osvojenim u prošlom kolu protiv Celtica. Na vrhu je Salzburg sa deset bodova, Celtic ima dva manje. U modrom taboru poručuju: „Idemo popraviti što se može“.

„Pokušat ćemo popraviti ono u čemu smo griješili u posljednje dvije utakmice protiv Salzburga“, poručio je uoči puta trener Dinama Zoran Mamić, najavivši kako će sastav sutra biti sličan onom iz zadnjih europskih utakmica. Slavlje u Rumunjskoj ne bi trebalo biti upitno, a Dinamo se nada da će svoj dio posla sutra odraditi i Salzburg.

„Nadamo se da će igrati u najjačem sastavu i da se neće 'štedjeti' u Glasgowu, a mi nemamo što kalkulirati. Nadamo se pobjedi i siguran sam da smo i fizički puno bolji nego prije reprezentativne stanke“, rekao je Mamić.

Mali problem u momčadi je pauza od 20-ak dana, što zbog reprezentativne stanke, što zbog neodigravanja derbija s Hajdukom.

„Dosta smo dugo bez utakmice zbog ove situacije i odgode derbija, ali unatoč tome znamo što želimo u Rumunjskoj: pobjedu. Jedino nas pobjeda, uz dobre vijesti iz Škotske, ostavlja u utrci za prolazak skupine. Astra je dobra momčad i neće nas zavarati uvjerljiva pobjeda iz prve utakmice u Zagrebu, no imamo vjeru u svoje mogućnosti i kvalitetu dobiti u Rumunjskoj, a onda ćemo vidjeti hoće li to biti dosta“, istaknuo je vezni igrač 'Modrih' Domagoj Antolić.

Tešku utakmicu očekuje mladi stoper Jozo Šimunović.

„Bit će teško, kao i u svakoj utakmici u europskim natjecanjima. Ipak, znamo što nam je cilj i želja, a to je pobjeda. Naravno, neće biti lako i morat ćemo biti pravi kako bismo ostvarili pobjedu i u Zagreb se vratili s tri boda, no jedino tako se produljuje san o prolasku u iduću fazu natjecanja tako da niti ne razmišljamo o ničemu drugome“.

Utakmica Astre i Dinama igra se sutra s početkom u 21.05.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dinamo ZagrebAstra GiurgiuEuropska liga

Ostale Vijesti