Modri se nadaju čudu: Idemo po pobjedu, pa što bude

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.11.14. | 09:21

Nakon neodigravanja derbija s Hajdukom, Dinamo se nada mnogo uspješnijem europskom ispitu.

U petom, pretposljednjem kolu Europske lige, 'Modri' gostuju u Rumunjskoj kod Astre. Mamićevim igračima snove o proljeću zadržava samo pobjeda, dakle, kalkulacija nema. Teški poraza od Red Bull Salzburga skupo su koštali Dinamo i hrvatski prvak mora se za početak nadati kako Red Bullovci neće kiksati u Škotskoj protiv Celtica. Ako slave domaćini, priča je završena i bit će zaključena još jedna Dinamova otužna priča u Europi.

Šanse za prezimljavanje svedene su na minimum. Toga su svjesni i u modrim redovima. Gostovanje u Rumunjskoj dolazi samo kao vidanje rana nakon neuvjerljivih predstava protiv Red Bulla. Jedina je pobjeda ona s otvaranja Europske lige protiv Astre, 5:1 iz Maksimira i druga bi, ako sve bude kako treba, morala biti ubilježena i večeras.

Astra je na začelju ove skupine D sa samo jednim bodom, osvojenim u prošlom kolu protiv Celtica. Na vrhu je Salzburg sa deset bodova, Celtic ima dva manje. Škoti su blizu prolaza, ali u modrom taboru poručuju kako se ne predaju i žele ostati u igri za prolaz.

Pokušat ćemo popraviti ono u čemu smo griješili u posljednje dvije utakmice protiv Salzburga“, rekao je u najavi susreta trener Dinama Zoran Mamić s nadom da će i Salzburg biti pravi.

„Nadamo se da će igrati u najjačem sastavu i da se neće 'štedjeti' u Glasgowu, a mi nemamo što kalkulirati. Nadamo se pobjedi i siguran sam da smo i fizički puno bolji nego prije reprezentativne stanke“, rekao je Mamić.

„Astra je dobra momčad i neće nas zavarati uvjerljiva pobjeda iz prve utakmice u Zagrebu, no imamo vjeru u svoje mogućnosti i kvalitetu dobiti u Rumunjskoj, a onda ćemo vidjeti hoće li to biti dosta“, poručio je vezni igrač 'Modrih' Domagoj Antolić.

Utakmica Astre i Dinama počinje u 21.05.

(Foto: Action Images)

Pratite Germanijak i na našoj Facebook stranici


Tagovi

Europska ligaAstra GiurgiuDinamo Zagreb

Ostale Vijesti