Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Modri kao unikat: S bizarnom gol razlikom u lovu na novo "nesenzacionalno" proljeće

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.11.20. | 08:56

Prva pobjeda stavila ih je na čelo ljestvice u skupini K.

Pogotkom Iyayija Believe Atiemwena, nogometaši Dinama upisali su prvu pobjedu u grupnoj fazi Europske lige. U trećem kolu pao je Wolfsberger, a nakon dva uvodna remija, ova tri boda su Modre postavili na čelo kolone skupine K.

Za kalkulacije je još prerano, poglavito jer su sve četiri momčadi unutar tri boda razmaka, a sve su utakmice pokazale da je riječ o kvalitetom podjednakim momčadima. O tome najzornije svjedoči bizaran podatak da klub iz Maksimirske 128 jedini nije primio gol u dosadašnjoj fazi cjelokupne Europske lige (gol razlika 1:0), a na dvjema utakmicama najbolji pojedinac uvjerljivo im je bio vratar Dominik Livaković, iako su u dvije od njih u drugom poluvremenu imali igrača više.


Međutim, rezultat je ono što se piše, a on je omogućio poprilično optimističnu poziciju Modrih uoči "uzvratne" runde u grupnoj fazi.

Puno bi se više situacija trebala iskristalizirati nakon četvrtog kola, kada momčad Zorana Mamića gostuje u Klagenfurtu kod Wolfsbergera. Pobjeda bi ih cementirala na prvom mjestu kao glavne favorite za prolaz dalje jer bi imali osam bodova te bi odmakli Austrijancima na četiri boda prednosti, a napravili bi odstojanje i od ostatka konkurencije - ali to tek treba pokazati na terenu.

Polako, ali sigurno, Dinamo malim koracima ide prema novom proljeću u dvije godine - cilju kojega je na startu sezone trener Mamić ocijenio "ne baš spektakularnim rezultatom Nenada Bjelice". Možda ga se ovog puta bude više cijenilo...



Tagovi

Wolfsberger

Ostale Vijesti