Monchi u Sevilli spremio paklenu momčad, potrošio je 124 milijuna eura na devet pojačanja

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 16.07.19. | 11:50

Na svakoj poziciji imaju minimalno jednu odličnu zamjenu.

Sevilla je do današnjeg dana potrošila velikih 124 milijuna eura, dok su u „kasicu prasicu“ spremili svega 48,7 milijuna eura. Brojke su to na koje su navikli u Sevilli, samo su ovoga puta zamijenili prihode i rashode.

Počet ćemo s igračima na koje novi trener Andalužana neće moći računati, a to su Pablo Sarabia koji je za 18 milijuna eura otišao u PSG, Quincy Promes koji se vratio u Erediviziju, točnije Ajax, za pristojnih 15,7 milijuna eura te Luis Muriel, koji je za 15 milijuna eura postao novi igrač Atalante. Treba reći kako je Mercado kao slobodan igrač otišao u Al Rayyan, a u Sevilli više neće biti ni Marka Roga, Andre Silve i Maxime Gonalonsa kojima su istekle posudbe.

 

 

Lista dolazaka nešto je duža, a počet ćemo od vratarska. Jedan od kandidata za španjolsku reprezentaciju i njen povremeni član Sergio Rico vratio se s jednogodišnje posudbe u Fulhamu. U klubu iz Londona Rico je imao ulogu prvog vratara, ali nakon što je momčad s Craven Cottagea ispala u drugi rang engleskog nogometa njegov povratak bio je neminovan. Ipak, mjesto prvog vratara i dalje pripada Tomašu Vacliku koji je i prošle godine bio prvi vratar Seville, a stigao je u ljeto 2018. godine iz Basela.

U obrani Sevilla ima dosta širok spektar mogućnosti. Za mjesto stopera konkuriraju čak šestorica igrača pa smo se radi toga odlučili na formaciju u kojoj će momčad Julena Lopeteguija igrati s tri braniča.

Za usluge 20-godišnjeg Julesa Koundea Sevilla je Bordeauxu uplatila 25 milijuna eura, pa radi toga mislimo kako ovaj mladić ima osigurano svoje mjesto u početnih 11. Sredinu će držati ili Diego Carlos ili Simon Kjaer, ali smo se mi odlučili za Brazilca koji je prošle godine odlično igrao u Nantesu pod vodstvom Vahida Halilhodžića. Na lijevo strani bit će austrijski stoper Wober, za čije su usluge izdvojili 10 milijuna eura.

Po desnoj strani ordinirat će a tko drugi nego Jesus Navas. Kapetan ove momčadi prošle godine bio je zaista odličan, a nemamo razloga vjerovati da takav neće biti i ove sezone. Mozak ove momčadi je Ever Banega, izvrsni veznjak maestralne vizije i osjećaja za igru. Njegov novi kolega u veznoj liniji bit će Joan Jordan koji je odradio odličnu sezonu u Eibaru, a najbrže od svih klubova reagirala je upravo Sevilla koja ga je uspjela dovesti za 14 milijuna eura. Lijevog veznog igrat će Lucas Ocampos, vrhunski ofenzivac koji je poznat po svojim kretanjima u među linijama i okomitom prodoru prema golu.

 

 

Trojica napadača pravit će probleme svim obranama na svijetu. Njihov predvodnik je ujedno i najskuplji igrač Seville, a riječ je o odličnom Francuzu porijeklom iz Tunisa Wissamu Ben Yedderu, koji je u nekoliko navrata proteklih sezona pokazao kako je ovdje riječ o paklenom igraču. Središnja šica, pravi „target man“ bit će Luuk de Jong, nizozemski napadač koji je stigao iz PSV-a u transferu vrijednom 12,5 milijuna eura. On je igrač koji će pospremiti sve otpatke u mrežu te su s njim sigurni da će ovaj 28-godišnjak svoju kvotu pogodaka sigurno ispuniti. Još jedan u nizu napadača bit će i izraelski napadač Moanes Dabbur. Ovaj fantastični egzekutor prošle je sezone u dresu Red Bull Salzburga zabio 20 pogodaka u 29 utakmica odigranih u austrijskoj Bundesligi. Monchi je za njega 15 milijuna eura, a za ovog napadača je jasno kako živi za golove te kako mu je apsolutno svejedno hoće li lopta stići na lijevu ili desnu nogu budući da se podjednako dobro koristi kako s jednom, tako i s drugom nogom. Iako nije nešto naročito visok (1,82 m) ovom Izraelcu nije problem ni udarac glavom tako da će suparnički braniči imati pune ruke posla s ovim 27-godišnjakom.

 

 

Osim trojice u početnih 11, Sevilla ima i odlične opcije na klupi kada je riječ o napadačima. Tu su još Munir, nekadašnji wonderkid španjolskog nogometa koji je ponikao u Barceloni, iskusni i uvijek opasni Nolito, koji je doduše više krilni napadač nego centralna špica i Franco Vasquez, koji osim špice može odigrati i na mjestu ofenzivnog veznog, mjesta koje zapravo njemu najviše odgovara.

Kada je riječ o ostalim zamjenama treba reći kako će s klupe svoju priliku čekati i Fernando, defenzivni veznjak koji je 4,5 milijuna eura stigao iz Galatasaraya, a koji je ranije u svojoj karijeri branio boje Porta i Manchester Cityja. Tu su još i dva lijeva beka, posuđeni igrač Real Madrida Sergio Reguilion, zanimljivi Brazilac Arana i prekaljeni Sergio Escudero. Jesus Navas svoju će zamjenu imati u vidu Alexisa Vidala, dok će Roque Mesa i Ibrahim Amadou biti prve opcije ako se ozlijede Jordan ili Banega.

U svakom slučaju treba očekivati da će u Sevilli biti još izlaznih transfera budući da je praktički nemoguće zadržati ovako veliki broj kvalitetnih igrača na okupu.

Ukoliko bismo složili momčad od rezervnih igrača Seville, prema svim parametrima ta momčad bi trebala biti u gornjem dijelu španjolske La Lige!

Ispred nas je jedan jako zanimljiva sezona u španjolskom nogometu, a treba reći kako će Sevilla imati što reći u utakmicama protiv momčadi koje se smatraju favoritima kao što su Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid.

(foto:Reuters/Germanijak)


Tagovi

Franco asquezJesus NavasMunir El HaddadiAleix VidalEver BanegaWissam Ben YedderNolitoRoque MesaDaniel CarricoSimon KjaerSergi GomezTomas VaclikJules KoundeDiego CarlosSergio ReguilonJoan JordanMaximilian WoberOliver TorresLucas OcamposMunas DabburLuuk de JongFernandoSergio RicoLa LigaSevilla

Ostale Vijesti