Expa/PIXSELL
Expa/PIXSELL

Mladi vratar hrvatske reprezentacije i talijanskog Chieva na meti Udinesea

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.03.21. | 10:27

U klubu iz Verone svjesni su da u svojim redovima imaju dragulja. Serie B dobra je pozornica za mlade vratare, a Šemper je standardni i u reprezentaciji, što mu samo diže rejting. Kupac će za Šempera sigurno morati izdvojiti tri do četiri milijuna eura“, tvrde Talijani.

Adrian Šemper, vratar mlade hrvatske reprezentacije i talijanskog drugoligaša Chievo Verone, u budućnosti bi mogao braniti u elitnom razredu talijanskog nogometa. Tako barem pišu talijanski mediji, dodajući da se za Šempera zanima nekoliko klubova.

Još ranije za njegove su se usluge raspitivali Torino i Parma, a sada je oko na Šempera bacio i Udinese, klub koji je poznat kao rasadnik talenata. Kako navode u medijima, Udinese prati situaciju, ispituje mogućnosti i bilježi sve što se događa u vezi mladog Hrvata, kojeg vide kao idealnu zamjenu za Juana Mussu.

„U klubu iz Verone svjesni su da u svojim redovima imaju dragulja. Serie B dobra je pozornica za mlade vratare, a Šemper je standardni i u reprezentaciji, što mu samo diže rejting. S obzirom na to Chievo sigurno neće brzati s njegovom prodajom, a teško će ga i prodati za milijun i pol eura, kolika mu je tržišna cijena. Kupac će za Šempera sigurno morati izdvojiti tri do četiri milijuna eura“, navode Talijani.

Međutim, postoji mogućnost da Šemper i ostane u Chievo Veroni, koji ima visoke ambicije i koji se već ove sezone želi vratiti u Serie A. Trenutno je osmi u Serie B i nalazi se na zadnjoj poziciji koja vodi u play-off za Serie A.

U klubu imaju veliko povjerenje u mladog Hrvata, prvi je izbor trenera Alfreda Agliettija i vide ga kao važnu kariku ako izbore viši rang. U ovoj sezoni Šemper je branio u 27 utakmica i primio je 21 gol. Međutim, čak 11 puta svoju je mrežu sačuvao čistom i to je razlog zašto je na meti bogatijih klubova.

U Chievo je stigao na posudbu iz Dinama 2018. godine, a dvije godine kasnije Talijani su za 1,5 milijuna eura otkupili njegov ugovor. U ove tri sezone za Chievo je branio u 74 utakmice i 25 puta nije primio pogodak. U Hrvatskoj se istaknuo na vratima Lokomotive s 41 nastupom, dok je za Dinamo branio samo 12 puta.

Standardni je član svih reprezentacija od 16. godine i prvi je izbor Igora Bišćana, iako ga je Kotarski zamijenio u prošloj utakmici protiv Švicarske. S obzirom na sve ove brojke, nema dvojbe kako je pred 23-godišnjim vratarom lijepa karijera.


Tagovi

Adrian ŠemperChievoUdineseSerie A

Ostale Vijesti