Foto: Twitter
Foto: Twitter

Mladi Vatreni seli iz Italije u Englesku, uskoro i potvrda!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.01.24. | 13:19

U nedjelju je debitirao u Serie A, a sad bi trebao karijeru nastaviti u Championshipu.

Bit će to prilično 'ludih' 24 sata u životu mladog hrvatskog reprezentativca Antonija Tikvića ako sve prođe prema planu te danas do kraja dana uspije realizirati prelazak iz Udinesea u Watford.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tikvić je u nedjelju, 14. siječnja, u remiju Udinesea u Firenci (2-2) upisao svoj debitantski nastup u Serie A (u igru je ušao u sudačkoj nadoknadi), a ni 24 sata kasnije mogao bi, odnosno trebao, na sebe odjenuti novi dres.

Naime, Watford je U potrazi za pojačanjem u posljednjoj liniji, dok je Tikiću potrebna minutaža kako bi se nastavio razvijati. Kako su Udinese i Watford 'jedna duša, a dva tijela' (oba su kluba u vlasništvu obitelji Pozzo), nekih iznenađenja ne bi trebalo biti pa bi tako Skočićeva uzdanica trebala u drugom dijelu sezone biti puno više na terenu no na klupi za pričuvne igrače kako je bio slučaj dosad.

Tikvić je prve nogometne korake napravio u St.Pauliju, a preko HSV-a, Eintrachta i Türkgücü Münchena stigao je do Bayerna gdje je proveo godinu dana (2022.-2023.). Udinese ga je ljetos potpisao za 650 tisuća eura, a nakon Fußballa i Calcija, sada bi trebao osjetiti i čari Footballa.

Podsjetimo, Tikvić nije prvi hrvatski nogometaš koji je iz Udinesea preselio u Watford. Prije njega je takav put prošao Stipe Perica, danas nogometaš Standarda, s tim da je Perica ostvario pravi transfer iz talijanskog u engleski klub, dok se u slučaju Tikvića dogovorila polugodišnja posudba. (I.A.S.)



Tagovi

Antonio TikvićUdineseWatfordZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti