REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Mladi Salzburgovi napadači pronašli novu žrtvu, pocrvenio Požežanin u redovima domaćina

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 18:47

Utakmica je odigrana u kišno subotnje popodne u sjeverozapadnoj Austriji.

Nogometaši Red Bull Salzburga, Dinamovog suparnika u Ligi prvaka, učvrstili su prvo mjesto austrijske Bundeslige, 'rutinskom' 3:0 pobjedom na gostovanju kod pretposljednjeg Reida. U redovima Salzburga nije bilo ozlijeđenih Hrvata Luke Sučića i Roka Šimića, dok je za domaćine Tin Plavotić odigrao svih 90 minuta, a Požežanin Leo Mikić isključen je u 40. minuti utakmice.

Mladi njemački strateg na klupi Salzburga Matthias Jaissle prije utakmice nije mogao računati na čak sedmoricu igrača među kojima je bio i hrvatski reprezentativac Luka Sučić, koji još od kup utakmice protiv Gurtena (3:0 za Salzburg) vuče ozljedu prepona te je propustio posljednje tri utakmice.

No, unatoč velikom broju izostanaka, Jaissle je na teren poslao vrlo jaki i prilično mladi sastav, u klasičnoj 4-4-2 formaciji u obliku romba:

Kohn – Dedić, Bernardo, Pavlović, Ulmer – Capaldo, Gourna Douath, Kjaergaard – Kameri – Adamu, Šeško

Nijemac je iznenadio s ostavljanjem na klupi Noaha Okafora, najvrjednijeg napadača gostiju koji je ove sezone zabio pet pogodaka, između ostalog i Milanu u nedavnoj utakmici Lige prvaka.

Salzburg je furiozno otvorio utakmicu. Već u 15. minuti na semaforu je stajalo 2:0 za Bikove, nakon što je mladi slovenski napadač Benjamin Šeško (19) realizirao dodavanje Danca Mauritsa Kjaergaarda, također devetnaestogodišnjaka, u 5. minuti, a 10. minuta kasnije Junior Adamu (21) glavom je realizirao centaršut nešto starijeg Nicolasa Capada (23) i Red Bull Salzburg je stigao do, na kraju se ispostavilo, nedostižne prednosti.

Reid je ubrzo preuzeo konce igre, domaćini su se pokušali brzo vratiti u utakmicu, a najbolju priliku imali su u 29. nakon što je Bernardo skrivio prekršaj nad Zieglom u vlastitom kaznenom prostoru. Christoph Monschein stavio je loptu na kreč, no pucao je kraj gola Philippa Köhna.

Adamu i Šeško bili su nepremostiva prepreka za obranu domaćina. U 32. su sjajno kombinirali među čak osmoricom domaćina koji su naposljetku izbili loptu u korner.

Bikovi su stigli na korak do pobjede u 42. minuti, kada je 25-godišnji Požežanin Leo Mikić zaradio isključenje nakon opasne igre i udaranja Gournu-Douatha (19 godina) kopačkom u glavu. Reid je do kraja dvoboja morao igrati s 10 igrača.

Reid možda nije uspio u nastavku izjednačiti rezultat, ali je broj igrača na terenu. U 52. minuti Bikovi su zabili treći gol, nakon nove kombinacije Šeško-Adamu. No, oglasio se VAR i ispostavilo se da je mladi austrijski napadač napravio prekršaj zbog kojeg je dobio drugi, isključujući žuti karton. Umjesto 0:3 i 10-11 na terenu, ostalo je 0:2, ali uz 10-10 na terenu.

Ipak brojčano poravnanje nije pomoglo domaćinima da se vrate u utakmicu. U 63. minuti u igru su za Salzburg ušli Fernando i Okafor (22), strijelac gola protiv Milana u Ligi prvaka. Švicarski napadač je, nakon propuštene šanse neposredno nakon ulaska, u 71. zabio pogodak za 3:0 i konačni rezultat.

Ovom pobjedom Red Bull Salzburg se dodatno napunio samopouzdanjem pred gostovanje kod grogiranog Chelseaja u drugom kolu Lige prvaka.

Bundesliga 8. kolo

Reid – Red Bull Salzburg 0:3

Stadion: Josko Arena, Reid

Gledatelja: 5568

Sudac: Hameter (Austrija)

Strijelci: 0:1 Šeško (5., Kjaergaard), 0:2 Adamu (15., Capaldo), 0:3 Okafor (71., Dedić)

Žuti kartoni: Kronberger 82. (Reid) / Adamu 45+2 (Red Bull Salzburg)

Crveni kartoni: Mikić 42. (Reid) / Adamu 54. (Red Bull Salzburg)

Reid (3-4-2-1): Sahin-Radlinger – Plavotić, Lackner (od 58. Weberbauer), Ziegl (od 44. Turi) – Wiessmeier (od 58. Kronberger), Michael (od 78. Kragl), Martin, Pomer – Mikić, Nutz – Monschein (od 78. Heinle)

Red Bull Salzuburg (4-4-2): Kohn – Dedić (od 73. Van der Brempt), Bernardo, Pavlović, Ulmer – Capaldo (od 46. Diarra), Gourna Douath, Kjaergaard (od 64. Fernando) – Kameri (od 46. Seiwald) – Adamu, Šeško (od 64. Okafor)

Austrijska Bundesliga, 8. kolo

Subota, 10. rujna

Tirol - Altach 0:0

Rapid - WAC 1:3

Reid - Red Bull Salzburg 0:3

Nedjelja, 11. rujna

Austria Lustenau - LASK, 14.30

Hartberg - Austrija Beč, 14.30

Austria Klagenfurth - Sturm Graz, 17.00



Tagovi

Red Bull SalzburgLuka SučićAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti