Mladi Hrvati dvaput gubili pa podijelili bodove u Gruziji i zakomplicirali prolaz na EP!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.09.16. | 19:38

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija odigrala je 2:2 u pretposljednjem devetom kolu skupine 6 kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine u Poljskoj, u gostima kod Gruzije.

Izabranici Nenada Gračana dvaput su gubili protiv reprezentacije koju su u rujnu prošle godine pobijedili kod kuće minimalnim rezultatom 1:0, a danas su se morali zadovoljiti rezultatom 2:2 i bodom, koji im je donio dvostruki strijelac i napadač Udinesea Stipe Perica.

Susret u Zestafoniju završio je 2:2, čime je Hrvatska ostala bez važnih bodova u borbi za plasman na kontinentalnu smotru. Kolo prije kraja ima 20 bodova, dva manje ima naš sljedeći protivnik Švedska, koja ima utakmicu manje, kao i Španjolska, koja je na 17 bodova. Izravni plasman na Euro ostvarit će pobjednik skupine, a u dodatne kvalifikacije idu četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije, koje će se boriti za preostala dva mjesta.

Hrvatska tako u zadnjem kolu ne smije izgubiti kod Švedske, a ako Španjolci pobijede u obje svoje preostale utakmice protiv dvije najslabije momčadi u skupini - San Marina i Estonije, našima će trebati slavlje nad Šveđanima. Podsjetimo, prije nekoliko su dana sa Švedskom u Koprivnici odigrali 1:1 i tada nas je od poraza spasio Perica, jednako kao i danas u gostima kod Gruzije.

Domaćini su naše U-21 igrače šokirali već u drugoj minuti utakmice kada je za vodstvo 1:0 lijepo zabio Papunashvili s desetak metara, a Livaković nije uspio obraniti. Perica je izjednačio na 1:1 u 43. minuti na ubačaj Milića, nakon akcije s Vlašićem. Minutu kasnije imala je Hrvatska priliku za dolazak u vodstvo, ali je Ante Ćorić promašio zicer, pucavši ravno u vratara.

Na početku drugog poluvremena je Gruzija ponovno došla u vodstvo, zahvaljujući Katcharavu postavlja 2:1, a Perica je u 61. minuti osigurao bod Hrvatskoj, glavom nakon kornera, kojeg je izveo Rog, a najviši u skoku je bio Ćaleta-Car, koji je prebacio do prve vratnice. Do kraja su pritiskali Gračanovi momci, u prilici su bili Brekalo, Milić i Rog, ali rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2.

Hrvatska posljednju utakmicu u ovoj skupini za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Poljskoj igra desetog listopada u Trelleborgu protiv Švedske.

U-21 EP, kvalifikacije:

Gruzija – Hrvatska 2:2 (Papunashvili 2', Katcharava 50'/Perica 43', 61')

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo 2017.

Ostale Vijesti