Mladi Hrvat najbolji vratar Serie A!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.09.16. | 11:29

Čini se da Hrvatska ima nevjerojatni golmanski potencijal...

Mladi hrvatski vratar Josip Posavec nastavlja s briljantnim partijama u Serie A. Momak kojem je tek 20 godina, a koji je za svega 500.000 eura prošle zime preselio iz Zaprešića u Palermo, izluđivao je jučer nogometaše Juventusa, a posebno Marija Mandžukića kojem je skinuo nekoliko šansi.

Prvak se ipak provukao na Siciliji, jer Posavca je u 49. minuti matirao vlastiti igrač Goldaniga nesretnim autogolom. No, dan kasnije hvalospjevi za rođenog Varaždinca koji je prije transfera u Italiju upisao ravno 20 nastupa u Prvoj HNL.

Tako portal Goal.com donosi analizu i zaključak kako je Josip Posavec najbolji vratar Serie A. Naime, zasad je upisao 26 obrana, od čega je skinuo 17 udarac upućenih unutar kaznenog prostora. Slijede ga Storari (Cagliari) s 21 obranom (10 iz kaznenog prostora), Bizzarri (Pescara) s 20 (14), Consigli (Sassuolo) s 20 (12)...

Posavec je u dosadašnjih šest kola primio sedam golova, ali ima postotak obrana od čak 78,79%, što je najviše od svih vratara koji su obranili barem deset lopti. Iza njega su tako po postotku obrana i velika imena poput Handanoviča (12 obrana) sa 70,59 posto, Donnarumme (15) sa 68,18 posto, pa i Gigi Buffon koji, iako je skupio samo šest obrana, ima manji postotak – 60 posto.

Svakako treba spomenuti i da je Palermo primio najviše udaraca na gol ove sezone u Serie A, čak 105, od čega 33 u okvir... I vjerojatno bi bili na puno manje od pet osvojenih bodova da nije Josipa Posavca. Koji je, uzgred budi rečeno, u madoj reprezentaciji pričuva Dinamovoj rezervi Dominiku Livakoviću...

(Foto: U.S. Citta di Palermo)


Tagovi

Gianluigi BuffonGianluigi DonnarummaSamir HandanovičPalermoJosip Posavec

Ostale Vijesti