Mlada nada Barcelone prodana tri puta u posljednjih mjesec i pol dana

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.07.19. | 16:03

Pravi ringišpil emocija doživljava mladi nogometaš.

Mladi nogometaš potekao u Barceloninoj La Masiji, Marc Cucurella, doživljava pravi emocionalni ringišpil posljednjih mjesec i pol dana. Iako izvorno igrač gradskog rivala Espanyola, već je sa 16 godina preselio na Camp Nou gdje nikada u biti nije dobio pravu priliku. Umjesto toga, katalonski velikan ga je prošlog ljeta poslao na posudbu u Eibar.

Dvadesetogodišnji lijevi bek se poprilično afirmirao u tom omalenom prvoligašu gdje je upisao 31 nastup, uz gol i dvije asistencije, postavši standardnim članom udarne postave. Iz tog razloga, Eibar nije oklijevao iskoristiti klauzulu ugrađenu u posudbu prema kojemu ga mogu otkupiti za dva milijuna eura.

Prije mjesec i pol dana, početkom ljetnog prijelaznog roka, Cucurella je postao punopravni igrač Eibara. Međutim, ugovor u toj posudbi sadržavao je i dodatnu klauzulu prema kojemu Barca ima pravo prvokupa po cijeni dvostruko većoj od one koju je Eibar isplatio za njega.

Barcelona je jučer isplatila španjolskom prvoligašu četiri milijuna eura i vratila lijevog beka ‘kući’. Međutim, to je bilo samo kratkotrajno. Blaugrana je imala ponudu od Getafea za mladog nogometaša te ga je danas prodala za četverostruko veću cijenu od one koju je Eibar platio za njega.

Getafe će za kovrčavog Cucurellu isplatiti osam milijuna eura, na što će ići još dodatna dva milijuna potencijalnih bonusa. Tako će 20-godišnji nogometaš biti prodan čak tri puta u samo mjesec i pol dana u tri različita kluba.

Cucurella nije u prvim planovima Ernestea Valverdea, koji sada punom parom radi na dovođenju mladog reprezentativca Furije, Juniora Firpa, za kojeg Betis traži 40 milijuna eura.

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Marc Cucurella

Ostale Vijesti