Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Mitrovski slomio Rudeš, Zagrepčani nisu zabili već 12 utakmica u nizu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 18:53

U Varaždinu je odigrana jedna od nezanimljivijih utakmica ove sezone...

U jednoj nesadržajnoj utakmici s vrlo malo prilika, Varaždin je golom Dimitra Mitrovskog u nastavku svladao Rudeš za svoj prvi trijumf u tekućoj godini. Rudeš je, s druge strane, produžio seriju bez postignutog pogotka na čak 12 prvenstvenih utakmica. Zagrebački sastav i dalje je posljednji s četiri osvojena boda, daleko od zone spasa...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme utakmice u Varaždinu bilo je, bez dileme, jedno od najlošijih poluvremena u ovoj nikad uzbudljivijoj sezoni HNL-a. Obje momčadi u 90 minuta imale su tek jedan udarac u okvir (Rudeš je zabilježio i jedan pokušaj kojeg su domaći braniči blokirali), a jedina šansa vrijedna spomena dogodila se u 17. minuti, kada je Mateo Pavlović slabo ispucao loptu koja se odbila do Dimitra Mitrovskog. Makedonski napadač tehnicirao je dvaput, opalio lijevom u kut, no Matej Marković bio je siguran.

Na suprotnoj strani polupriliku je imao Jan Doležal nakon što ga je dodavanjem izbacio Fran Topić. Napadač Rudeša iskosa je poslao prelaganu loptu za vratara Zelenikine kvalitete. Napomenimo i još jedan opasni pokušaj Varaždinaca, kada je vižljasti Jurica Poldrugač ubacio s desne strane, a Marko Vukčević nije uspio zahvatiti loptu na suprotnoj stativi.

Odmah na poluvremenu Nikola Šafarić u igru je ubacio Tomislava Gudelja umjesto Jurice Poldrugača, što znači da je Michele Šego iz vrha napada stao na lijevu stranu. Da bi drugo poluvrijeme moglo biti bolje nagovijestio je Dimitrovski udarcem pod gredu kojeg je skinuo Marković.

Varaždin je u nastavku djelovao puno bolje nego u prvom dijelu. Rudešu kao da je nestalo snage. Gosti su potpuno prepustili igru Varaždincima koji su dugo pleli mrežu oko Markovićevog gola.

Ipak, igralo se bez konkretnih šansi sve do 67. minute kada je pao jedini pogodak na utakmici. Marko Vučković poslao je sjajni centaršut u kazneni prostor gostiju, a najbolji igrač Varaždina na današnjoj utakmici Mitrovski još ljepše glavom pogađa iza leđa najboljeg igrača Rudeša večeras, Markovića. Oglasio se i VAR, provjeravalo se je li Makedonac bio u zaleđu, no sve je bilo u redu. Varaždin je okrunio bolju igru u nastavku golom.

Probao je Davor Mladina sa izmjenama, ušli su Rijad Mašala i Luka Pasariček (prije i Roko Brajković). No, mijenjao je i Šafarić i tako umrtvio utakmicu. Nakon izjednačenog i prilično nesadržajnog prvog dijela, Varaždin je u nastavku okrunio svoju dominaciju i upisao zasluženu pobjedu.

U idućem kolu Varaždin gostuje kod Dinama u Maksimiru, a Rudeš u Kranjčevićevoj dočekuje Hajduk.

Varaždin – Rudeš 1-0

Gradski stadion u Varaždinu

Gledatelja: 785

Strijelci: Mitrovski (67., Vučkević)

Varaždin (4-3-3): Zelenika – Vukčević, Jelenić, Ba, Boršić – Belcar (od 77. Lusavec), Postonjski, Marina – Mitrovski (od 77. Levanić), Šego (od 67. Drožđek), Poldrugač (od 46. Gudelj)

Rudeš (3-4-1-2):  Marković - Mrčela, Pavlović, Krušlin (od 84. Pavković) - Šehić, Srbljinović, Vukmanović, Grezda (od 69. Mašala) - Ćorić (od 69. Pasariček) – Doležal (od 84. Babić), Topić (od 52. Brajković)

Sudac: Jakov Titlić (Potravlj); pomoćnici: Goran Perica (Šibenik), Dominik Benković (Zaprešić), Ante Terzić (Podstrana); VAR: Igor Pajač (Sveti Ivana Zeline), AVAR: Ivan Mihalj (Velike Gorice).



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinNK RudešRudešDmitar Mitrovski

Ostale Vijesti