Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Mišković pokazao moć: Izvršni odbor smijenio Kulušića i razriješio sudačku Komisiju

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 10.02.21. | 09:15

Slično je napravio i prije četiri godine kad je upravo smijenjeni Kulušić zamijenio Dušana Kukića.

Konstantne primjedbe na suđenje koje u zadnje vrijeme dolaze s raznih adresa prvoligaških predstavnika urodile su plodom. Naime, Izvršni odbor HNS-a, predvođen riječkim šefom Damirom Miškovićem, jučer je na sjednici uspio razriješiti Komisiju nogometnih sudaca na čelu s Antom Kulušićem.

Drugim riječima, Kulušić je smijenjen i neće više određivati VAR suce za utakmice Prve HNL, a u Komisiji više nema mjesta ni za voditelja VAR edukacije Domagoja Vučkova te članove Draženka Kovačića, Antu Vučemilovića Šimunovića, Vladu Svilokosa i Igora Pristovnika.

Ovu odluku, koja će biti potvrđena danas do 15 sati prihvatili su svi članovi Izvršnog odbora HNS-a, osim Ante Vučemilovića Šimunovića, ujedno i dopredsjednika HNS-a, koji je prema pisanju Sportskih novosti napustio sjednicu.

Hoće li ova odluka suđenje u HNL-u učiniti boljim, odnosno pravednijim, tek ćemo vidjeti, no ovako nešto moglo se i očekivati, s obzirom na pritiske kojima svjedočimo. Također, Damir Mišković još je jednom dokazao koliko je moćan unutar HNS-ovih struktura, jer je on i inicirao ovu promjenu.

Zanimljivo, sličnu stvar napravio je i prije četiri godine, kada je upravo smijenjeni Kulušić zamijenio Dušana Kukića. Dakle, Kulušić je trajao pune četiri godine i vidjet ćemo hoće li mu i koju će mu funkciju namijeniti u budućnosti.

Nova Komisija vjerojatno će biti izabrana već u ožujku, a VAR suce će do daljnjega imenovati Ivan Novak, koji uostalom delegira i suce za utakmice Prve HNL.


Tagovi

Damir MiškovićAnte KulušićHNS

Ostale Vijesti