Mirko Barišić pred smjenom u Dinamu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.05.20. | 09:49

Priča se zakotrljala prije godinu dana, a u sve je umiješano Ministarstvo financija.

Kako prenosi Jutarnji list, predsjednik zagrebačkog Dinama, Mirko Barišić, nalazi se pred smjenom.

Prema njihovim informacijama, prijava udruge „Dinamo – to smo mi“ stigla je pred finalizaciju te bi u narednom periodu na adresu Sportske inspekcije moglo stići rješenje Porezne uprave, tj. Ministarstva financija, prema kojemu bi predsjednik Dinama zbog nepravilnosti u radu kluba dobio zabranu obnašanja dužnosti.

Barišić je nadležnom tijelu prijavljen u travnju 2019. godine zbog toga što nije postupio po Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizaija, ali ni po svom statutu.

Prema spomenutom zakonu, GNK Dinamo je dužan kao neprofitna organizacija izraditi godipnji program rada i financijski plan za njegovu provedbu te isti taj financijski plan usvopjiti na sjednici Skupštine najkasnije do 31. prosinca tekuće, 2018. godine, za sljedeću, 2019. godinu.

U dnevnom redu Skupštine održane 18. prosinca 2018. godine vidljivo je, rekli su iz udruge „DTSM“, da o programu rada i financijskom planu nije glasano, a kamoli raspravljano, te je prekršen Statut kluba i zakon.

Nakon godinu dana, Ministarstvo financija obavilo je nadzor nad klubom, a njihov je zapisnik bio negativan za Dinamo, prenosi Jutarnji. Uprava Dinama uputila je prigovor na spomenuti zapisnik, što upućuje na činjenicu da je sam zapisnik negativan po upravu GNK Dinama i Mirka Barišića, tvrdi isti izvor.

Ministarstvo je odgovorilo na upit, napisavši da ne može komentirati ni zapisnik, ni prigovor na isti.

Ukoliko Ministartstvo financija pobije prigovor uprave Dinama, u tom slučaju šalje konačnu odluku prem,a Sportskoj inspekciji koja ima rok od 30 dana donijeti rješenje kojim će Mirko Barišić biti suspendiran iz sportskog djelovanja.

Podsjetimo, zbog sličnog prijestupa prije malo više od godinu dana maknut tadašnji predsjednik Uprave Igor Kodžoman. U njegovom slučaju Sportska inspekcija je u veljači 2019. godine donijela takvu odluku jer ga je Prekršajni sud pravomoćno kaznio jer nije u predviđenom zakonskom roku od 15 dana objavio financijsko izvješće na web stranicama. Zabrana mu traje do proteka tri godine pravomoćnosti presude (28. lipanj 2021. godine).

Kodžomana je potom naslijedila Vlatka Peras.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Igor KodžomanVlatka PerasUdruga Dinamo to smo miMirko Barišić

Ostale Vijesti