REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Mir, Mir, Mir, Rafa nije kriv: Sevilla u sudačkoj nadoknadi uz Rakitićevu asistenciju do pobjede nad Granadom, u idućem kolu čekaju Real (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 22:53

Otvoreno je 31. kolo La Lige

Iako Sevilla i Barcelona zbilja imaju minimalne šanse postati prvaca u Španjolskoj pokraj Real Madrida koji se brzo oporavio od visokog, 4:0 poraza od Barcelone, danas smo uz puno interesa čekali andaluzijski derbi.

Sevilla i Granada ove sezone teško da mogu u istu rečenicu jer je prošlogodišnje ugodno iznenađenje sa zidina Alhambre ove godine – u opasnosti od ispadanja.

Derbi između Seville i Granade na stadionu Pizjuan značio je i jednima i drugima. Na kraju se ispostavilo da je zidina Alhambre čvršća nego što se prvotno mislilo, premda je u konačnici ipak popustila u sudačkoj nadoknadi.

Sevilla je danas preokrenula zaostatak i u konačnici slavila rezultatom 4:2. Osam kola prije kraja prvenstva, Real juri prema tituli a Sevilla s današnjom pobjedom sanja iduće kolo kada će imati priliku u izravnom okršaju doći barem koji korak bliže nedodirljivim trupama Carla Ancelottija. One će, ako svladaju Getafe sutra poslijepodne, otići na gotovo pa nedostižnih +12.

Tu je i Barcelona koja ima dvije utakmice manje, no oni jedino mogu preuzeti prestiž druge pozicije, ili pakj napraviti show za pamćenje ako bi Real ušao u neku rezultatsku krizu.

Što se tiče današnjeg susreta u kojem je naravno sudjelovao i naš Ivan Rakitić, on je krenuo uz muk na velebnom stadionu Pitjuan. Darwin Machis je još jednom razotkrio sve slabosti Sevilline obrane i skoro pa nečuvan pucao s 20 metara udaljenosti od gola. Ostavljen “na streljani” Bono nije mogao bolje reagirati.

Kako su primili pogodak, tako su i počeli nešto bolje igrati igrači Seville uz visoke tonove trenera Lopeteguija. Uskoro je uslijedio pritisak koji je očekivano urodio plodom. Prvo je Rakitić kratko izveo prekid što je rezultiralo prodorom povratnika Navasa i konačno pogotkom Diega Carlosa, a u drugom dijelu, Ocampos iskorištava dugu loptu koju mu je primirio Corona u petercu za 2:1.

No, tu ni približno nije bio krtaj . Prvo je Sevilla povela 3:1 preko Rafe Mira samo da bi VAR poništio pogodak. Prevedeno, rezultat je ostao isti. Ne zadugo. U samom finišu utakmice Granada je izjednačila i tako pružila svojim navijačima delirij golom Diaza. I baš kad se činilo da je to to, da je Sevilla u opasnoj krizi s pet utakmica bez pobjede, Mir napokon zabija iz dozvoljene pozicije za 3:2. Pogodite tko mu je namjestio gol. Ivan Rakitić naravno.

Duboko u sudačkoj nadoknadi domaćin je zabio još jedan pogodak i tako zapečatio svoj status kraljeva prekrasne Andaluzije.



Tagovi

SevillaGranadaAndaluzija

Ostale Vijesti