Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Minimalno petorica igrača napuštaju Šibenik, problem s kreativnošću riješit će iskusnim Osječaninom?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 08:05

Cvitanović bi ovog proljeća na raspolaganju trebao imati jednu potpuno drugačiju momčad.

Iako jesenski dio sezone nisu završili na začelju prvenstvenog poretka, mnogi vjeruju kako je Šibenik jedan od glavnih kandidata za ispadanje iz HNL-a. Naravno, ako se na zimu ne dogode neke velike promjene u klubu. Pod vodstvom Damira Čanadija bilo je jasno kako je plan Naračastih u svakoj utakmici primarno ne primiti pogodak, a prema naprijed što bude, bit će. Jedno vrijeme je takav pristup prolazio, ali to više nije slučaj pa tako sada posljednju Goricu i pretposljednji Šibenik dijeli šest bodova. Ozbiljnosti situacije svjesni su i u upravi kluba, ljetos je dovedena jedna cijela nova momčad, ali oni koji u prvih šest mjeseci nisu zadovoljili, priliku za popravak ipak neće dobiti.

Prema zasad neslužbenim informacijama, na Šubićevcu se sprema prava čistka. Otprije je poznato kako je Austrijanac Solomon odlučio objesiti kopačke o kiln, ali on nije jedini igrač kojeg se u proljetnom dijelu neće više moći vidjeti u narančastom dresu. Koprivnik, Rom, Čanadi, Pajić, Burgui, a možebitno još i Perić te Sahiti trebali bi napustiti klub. Cvitanović će sigurno na raspolaganje dobiti neke nove igrače, ali njihova imena zasad se drže u strogoj tajnosti. Ipak, ime jednog iskusnog veznjaka ofenzivnih sklonosti s kojim bi se inertnost u ofenzivnom dijelu terena trebala promijeniti ipak je isplivala u javnost.

Nakon što je više od pola godine proveo u status slobodnog igrača, Josip Knežević uskoro bi se trebao vratiti u natjecateljski ritam. Osječanin je posljednji angažman imao u Kuvajtu gdje je branio boje Al-Arabija, s tim da je prethodnih godina veliki trag ostavio u Mađarskoj gdje je četiri godine bio prvo ime Puskas Akademije. Knežević je igrao još u Kazahstanu i Rusiji, a u HNL-u je u dresu Osijeka (u dva navrata) skupio 107 utakmica, 18 pogodaka i 21 asistenciju. Knežević je, navodno, veoma blizu dogovora s Naračastima, s tim da on nije jedini dobro poznati HNL igrač koji bi se trebao staviti na raspolaganje Cvitanoviću za nastavk sezone.

Osim Kneževića, u kuloarima se priča kako u Šibeniku razmišljaju o angažamnu Valentina Majstorovića i Ivana Mamuta. Doduše, njihov dolazak zasad nije toliko izvjestan kao onaj Kneževića, ali navodno da su neki razgovori već odrađeni.

Kako bilo, ovog proljeća trebali bismo gledati neki potpuno drugačiji Šibenik. Što je za njih možda i bolje, jer ako bi nastavili putem kojim su krenuli, za manje od pola godine moglo bi se opet pričati o velikom remontu budući da sigurno većinu igrača iz aktualnog kadra ne bi zanimalo igrati u 1. NL...



Tagovi

NK ŠibenikMario CvitanovićJosip Knežević

Ostale Vijesti