LEON KUEGELER/Action Images
LEON KUEGELER/Action Images

Miljenik Borussijinog Žutog zida postaje igrač-trener

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.10.21. | 16:35

Ozljede mu nisu dopustile ispunjene igračkog potencijala.

Nekadašnji turski reprezentativac Nuri Sahin i igrač prvoligaša Antalyaspora danas je promoviran u ulogu igrača-trenera. Nakon osam odigranih kola nalaze se tik iznad zone ispadanja, od kojega su se prošle sezone za dlaku spasili. Uprava se odlučila za promjenu stručnog stožera te su za novog trenera imenovali svog najstandardnijeg i prema Sofi Score najboljeg igrača. Sahin pritom još neće kopačke okačiti o klin, već će se pokušati snaći u dvostrukoj ulozi.

Ovaj sin turskih gastarbajtera rođen je u Njemačkoj 1988. godine. Kao 12-godišnjak pridružio se čuvenoj akademiji Borussije Dortmund. U veoma ranoj dobi izdvajao se svojim talentom pa je tako svoj debi za prvu ekipu odradio prije 17. rođendana. Sve do prošle godine i prve utakmice Youssoufe Moukokoa nosio je titulu najmlađeg igrača u povijesti Bundeslige.

Thomas Bohlen/ReutersThomas Bohlen/Reuters

Bio je jedan od ključnih igrača šampionske generacije u sezoni 2010/11. pod vodstvom Jurgena Kloppa, kada je proglašen za igrača godine u Njemačkoj. Tada je uslijedio transfer kod Josea Mourinha u Real Madrid, ali nažalost problemi s ozljedama započeli su i prije debija za Kraljevski klub. Ozljede će uvelike obilježiti Sahinovu karijeru i neće mu dozvoliti dosezanje razine koja mu se predviđala dok je harao terenima Bundeslige.

Uslijedila je neuspješna posudba Liverpoolu pa potom povratak u Njemačku, najprije u svoju Borussiju. Kad god bi se pojavio ispred kultnog Žutog zida na Westfallenu bio bi dočekan kao klupska legenda, čak i kasnije kada je obukao dres Werdera. Antalyaspor će izgleda biti posljednja stanica u njegovoj igračkoj karijeri i prva u trenerskoj.

Zanat je imao prilike učiti od zaista velikih imena. Ostaje za vidjeti hoće li uz teren uspjeti nadoknati sve ono što zbog ozljeda nije postigao u kopačkama.


Ostale Vijesti