Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Miljenik Armade i član šampionske Rijeke nakon godine dana napustio Lecce, nastavlja u Norveškoj

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 11:45

Na Rujevici se zadržao tri i pol godine nakon čega je transferiran u Tursku.

"Zuta, Zuta", odjekivalo bi Rujevicom svaki put kad bi Rijeka imala priliku iz slobodnog udarac doći do pogotka, a da je u tom trenutku povremeni makedonski reprezentativac na terenu. Često je bio meta kritika navijačkog puka, baš se u njega upiralo kad se tražila najslabija karika šampionske Rijeke, ali usprkos svemu postao je miljenik publike i netko tko je svojim ponašanjem na i van terena bio pravi primjer sportaša i profesionalca.

Rijeka ga je u ljeto 2015. godine dovela iz Hackena za svega 50 tisuća eura. Nije se tad mnogo znalo o njemu, ali budući da je na njegovoj poziciji bio i Marin Leovac koji je najbolji nogomet svoje karijere odigrao baš na Rujevici, jasno je kako su očekivanja bila velika. Tadašnji sportski diretor Ivan Mance netko je kome se 'vjerovalo', ali to je itekako morao zaslužiti. Ristovski je doveden iz Serie B, Vešović se nije nametnuo u Torinu, Elez u Laziju nije bio u planovima trenera, Gavranović, Gorgon, Andrijašević, Mišić, Maleš... Malo je igrača od kojih se sa sigurnošću moglo reći - on će biti pojačanje. Naravno, i griješilo se, ali Leonard Zuta, ponavljamo, iako često meta raznih kritika, na kraju cijele balade bit će netko za koga bi se digao palac gore kad bi raspravljalo o ulaznim transferima u eri Mišković.

U sezoni 16/17., Zuta je bio standardan prvotimac. Kek je znao što s njime dobiva, što s njim gubi, a kad je sve izvagao, shvatio je da mu je on itekako potreban u momčadi. A svi znaju da kod njega nitko nije igrao 'zbog starih zasluga' ili jer je 'morao igrati'...

U 1.HNL skupio je 109 nastupa, zabio je dva pogotka (oba iz slobodnog udaraca), a može se pohvaliti i s devet asistencija.

U zimu 2019. godine za 300 tisuća eura prešao je u Konyaspor, ali u Turskoj se nije najbolje snašao pa je tako na pola godine otišao u matičnj Hacken prije nego li je prošlog ljeta kao slobodan igrač pristupio Lecceu.

Mediji iz susjedstva hvalili su njegove izvedbe, ali iako je skupio 22 nastupa u Serie B, rubrike golovi i asistencije ostale su prazne. Iako se spominjala mogućnost da ga Armada opet uzvikuje njegovo ime, Zuta je u konačnici ipak ocjenio kako je bolje - na sjeveru.

28-godišnji Makedonac sa švedskom putovnicom tako je postao novi igrač Valerenge, norveškog prvoligaša koji je u bogatoj povijesti kluba osvojio pet naslova prvaka i četiri Kupa.

Dogovorio je trogodišnju suradnju, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 300 tisuća eura.


Tagovi

Leonard ZutaHNK RijekaPrva norveška rukometna liga

Ostale Vijesti