ALBERT GEA/Action Images
ALBERT GEA/Action Images

Milijardu eura za Pedrija!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.10.21. | 15:34

Barcelona je upravo srušila rekord kad je riječ o odštetnoj klauzuli za igrača.

Odlaskom Lea Messija krenulo je neko novo doba na Nou Campu. Barcelona je krenula u neku novu eru, a ako glavne igrače u narednih 10-ak godina vide De Jonga, Pedrija, Gavija, Fatija, Dembelea i Garciju. Barcelona možda u ovom trenutku nije jaka kao što je to bio slučaj prije pet godina, ali za narednih pet mogli bi biti još jači.

U svojim redovima imaju nevjerojatne talente. U obrani je Garcija, netko tko bi s vremenom trebao postati prvi stoper Furije, vezni red je prekrcan nevjerojatnim igračima koji već sad čine razliku, dok prema naprijed na krilima ordiniraju Fati i Dembele. Uz dva do tri jača imena i još pokojeg talenta kojeg će proizvesti La Masija, ova Barcelona mogla bi dominirati nogometnim svijetom.

Jedan od igrača koji bi trebao biti centralna figura Španjolske i Barcelone je Pedri. Novac danas diktira sve više toga, radi promjene vlasničke strukture u Newcastleu strahuju čak i klubovi poput Uniteda, Cityja, Chelseaja i Liverpoola, a Barcelona, kako ne bi za 'sitniš' izgubila ono najbolje što ima, odlučila je za svoju nadolazeću zvijezdu ugraditi otkupnu klauzulu od koje se ledi krv u žilama.

Naime, ukoliko netko bez da prethodno išta dogovori s Barcelonom želi pregovarati i u svoje redove dovesti Pedrija morat će iskrcati okruglih milijardu eura.

Pedri nije samo igrač budućnosti, već je on i igrač sadašnjosti. Nevjerojatna lakoća pokreta i brzina odlučivanja ga distancira od ostalih veznjaka, a dojam je kako ima još puno mjesta za napredak. Barcelona se želi zaštiti, ali i pokazati što misle o njemu.

Pedri danas prema Transfermarktu vrijedi 80 milijuna eura te je nepotrebno isticati da je uvjerljivo 'najskuplji' igrač u svojem uzrastu. Iza njega su Bellingham (70 milijuna eura), Wirtz (65 milijuna eura), Fati (60 milijuna eura) i Camavinga (55 milijuna eura). Njegova tržišna vrijednost, sudeći prema onom što smo dosad vidjeli, može samo rasti, ali ako ga netko želi dovesti bez da pregovara s Barcelonom morat će za njega izdvojiti milijardu eura.

Ponavljamo, milijardu eura.


Tagovi

PedriBarcelona

Ostale Vijesti