Milanov projekt „mala Italija“: Otpuštaju sedmoricu i dovode mladost Azzura

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.05.19. | 10:39

Novi projekt Rossonera.

Nogometaši Milana teško će se domoći Lige prvaka iduće sezone. Uoči posljednja dva kola nalaze se na petom mjestu ljestvice s tri boda zaostatka za Atalantom koja igra senzacionalno i ima fantastičnu priliku plasirati se u najelitnije europsko natjecanje.

Međutim, na San Siru ne očajavaju. Sportski direktori Leonardo i Paolo Maldini sa 'gazdom' Ivanom Gazidisom skovali su plan koji možemo nazvati kodnim imenom „mala Italija“. Naime, igračke legende kluba, sada u odijelima, planiraju napraviti potpunu revoluciju u veznom redu. Na listi za odstrijel je šest imena.

Ricardo Montolivo, Jose Mauri i Andrea Bertolacci odlaze jer im talijanski gigant neće produljiti ugovor koji istječe ovog ljeta, dok će se Tiemouye Bakayoko s posudbe vratiti u redove londonskog Chelseaja.

Pored njih četvorice koji su definitivno bivši, spominju se još tri imena koja bi vrlo vjerojatno mogli postati putnici u novu sredinu. Riječ je o Francku Kessieju, Lucasu Bigliji i Giacomu Bonaventuri. Za 22-godišnjeg Bjelokošćanina Kessieja, zainteresirano je nekoliko klubova iz Premiershipa, dok su u igri za usluge argentinskog defanzivca Boca Juniors te francuski Marseille. Jedini siguran iz veznog reda u aktualnom kadru jest Lucas Paqueta koji bi trebao biti nositelj kluba u sljedećih nekoliko sezona.

S druge strane, uprava Rossonera već je krenula s dovođenjem njihovih zamjena, a cilj im je dovesti prvenstveno mlade, i po mogućnosti, domaće igrače s Čizme.

 

 

Prvi na listi je Sandro Tonali, 19-godišnji veznjak koji briljira u Serie B u dresu Brescie, a svi mu tepaju kako je novi Andrea Pirlo. On sam je naglasio kako još nije blizu tog nivoa, ali mnogi stručnjak dodaju kako mu i plafon može biti veći od famoznog virtuoza Andree, jer bi mogao izrasti u fizički puno moćnijeg igrača. Uprava Milana već je započela pregovore s njim i njegovim predstavnicima, a razgovori su u poodmakloj fazi. Njegova trenutna cijena iznosi 15 milijuna eura, a isto toliko bi mogao koštati još jedan talijanski mladić.

Riječ je o Stefanu Sensiju, veznjaku Sassuola koji je redovan u prvom sastavu, a upisao je i dva gola u Serie A. Pokriva poziciju centralnog veznjaka, a može igrati i nešto povučenije, ukoliko Kessie digne sidro.

Uz njih dvojicu, koji su glavne mete, izgledni su pregovori s Rominim Lorenzom Pellegrinijem koji je ipak nešto skuplji. Veznjak Vučice procijenjen je na 35 milijuna eura, a pitanje je može li ga si klub sa Sjevera Italije priuštiti uz navedenu dvojicu. Ipak, imajući na umu da su 'iskeširali' cjelokupni taj iznos Genoi za Piateka, moguće je da su novi – imućniji – vjetrovi zapuhali u Lombardiji.

Posljednji veznjak koji se povezuje s Milanom još je jedan budući dragulj talijanske reprezentacije, a on se također povezuje s brojnim velikanima, kako talijanskim, tako i europskim. Cagliarijev Nicolo Barella igra vrlo zrelo za svoje godine, a skauti Milana detektirali su ga kao potencijalnog novog nositelja svog veznog reda.

Tonali i Sensi su prioritet, a slijedi vidjeti koliko ostalih želja mogu ispuniti sebi u nadolazećem prijelaznom roku.

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

Lorenzo PellegriniStefano SensiNicolo BarellaSandro Tonali

Ostale Vijesti