Milan u pregovorima s Haalandovim prijateljem koji im je zabio golčinu u Europi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 13:37

„Next big Norwegian thing“.

Nogometaši Milana ranije ovog tjedna stigli su do pobjede nad Bodo/Glimtom, ali puno teže od očekivanog. Rezultat je bio 3:2, s tim da je vodeća momčad norveškog prvenstva prva povela, a nakon tri gola Rossonera svjetla pozornice usmjerena su bila u mladog Jensa Pettera Haugea koji je zabio fantastičan gol s 25 metara udaljenosti, a prethodno je i namjestio Junkeru za rano vodstvo.

 

 

Sjajnom 20-godišnjem krilnom napadaču to je bio treći gol u kvalifikacijama za Europsku ligu, nakon što je dva utrpao Kauno Žalgirisu. Uz to, ove je sezone jedan od najzaslužnijih za izrazito efikasnu sezonu prvoplasiranog Bodo/Glimta u domaćem prvenstvu u kojemu je zabio 14 golova upisavši još devet asistencija.

Primarna pozicija mu je lijevo krilo, iako pokriva istu poziciju na drugoj strani travnjaka te može igrati u vrhu napada, a struka Rossonera ga je prepoznala i prije ovog izravnog okršaja u pretkolu Europske lige. Oni su se uzdali u naprednu analitiku kako bi proučili mlade talente iz slabijih europskih liga, a u lipnju su dobili izvještaj da je Hauge najveći potencijal u Norveškoj.

Potvrda toga stigla je spomenutim golom U21 norveškog reprezentativca u četvrtak, a to je nagnalo 'milanese' da odmah krenu u pregovore s Norvežanima. Štoviše, službena ponuda očekuje se svakog trenutka, a prema Transfermarktu njegova vrijednost kreće se oko milijun eura, s tim da će taj transfer sigurno biti višestruko puta veći.

Inače, Jens Petter Hauge dobar je prijatelj zvijezde Borussije Dortmund, Erlinga Brauta Haalanda, koji ga je „pogurao“ i na društvenim mrežama.

Još nekoliko klubova ga je kontaktiralo, poput Leedsa, ali Haalandov vršnjak preferira dolazak na San Siro.

 

 

 

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Erling Braut Haland

Ostale Vijesti