Milan ponovno sa zvukom sirene: Suso provukao šut za spasonosni bod kod Lazija!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.02.17. | 22:38

U ogledu 24. kola Serie A Lazio i Milan odigrali su 1:1.

Skup je bio ulog u utakmici 24. kola Serie A između Lazija i Milana.

Nije lako Vincenzu Montelli na klupi Milana; nakon suvislog jesenskog dijela činilo se kao da kineski konzorcij koji preuzima Milan neće imati toliko turbulentnu situaciju u klubu po ulasku u njega, ali to se vrlo brzo rasulo vrlo lošim ulaskom u 2017. Nakon tri vezana poraza – protiv Napolija, Udinesea i Sampdorije – jedva su svladali Bolognu za mir pred Rim, ali to nije bilo dovoljno za više od spašavanja boda u Rimu.

Lazio je večeras bio u potpunosti bolja momčad, strpljiva u obrani i brza u kontri, dok je Milan djelovao vrlo rastrojeno, s razvučenim linijama i propusnim krilima, gdje su – naročito po lijevoj, Vangionijevoj strani – Laziali prolazili s lakoćom. Izvlačio se u samom vrhu napada raspoloženi Immobile, ali kad mu već nije išlo iz nekoliko prigoda, onda je barem uspio iznuditi jedanaesterac u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Lijepo je prenio loptu između dvojice Milanovih stopera, iskontrolirao je taman dovoljno da je skrene iz ruku Gigija Donnarumme koji ga ruši, a sudac Damato opravdano pokazuje na bijelu točku. Biglia je siguran izvođač, a Lazio zasluženo vodi 1:0.

Slična priča se nastavila i tijekom drugog dijela; Lulić je unio potrebnu svježinu po toj desnoj strani, ali nisu uspjeli povećati svoje vodstvo. I onda klišej zvan „ako ne zabijete, primite“, a to je pokazao i Suso, koji je u 85. minuti pokupio loptu u Lazijevom šesnaestercu, provukao se do situacije za šut, a braniči domaćih – ponajprije Hoedt – nisu uspjeli zaustaviti njegov šut. Suso je ponovno spasitelj Milana u smiraju susreta, a nakon toga zavladala je panika u redovima Lazija, koji su do samo pet minuta prije imali sve u svojim rukama.

Zaprijetio je dvaput Milan nakon toga, ali nisu uspjeli doći do novog preokreta. Pašalić je odigrao čitavi susret, i bio jedan od rijetkih u veznom redu Rossonera koji je djelovao povezano.

Suso je tako donio ne samo bod, nego i održavanje zaostatka za prvom petorkom. Lazio je sada „samo“ tri boda iznad Milana na šestom mjestu, ali s obzirom da su u ovakvoj utakmici večeras imali i četvrto mjesto uz sva tri boda, Inzaghijeve trupe sigurno neće biti zadovoljne ovim raspletom.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Suso

Ostale Vijesti