Milan i Benfica spremaju NBA-ovski trejd?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.04.20. | 17:49

Veznjak za veznjaka, kombinacija u kojoj bi oba kluba profitirala.

Prema njihovim saznanjima, Benfica je sprema u grad mode poslati Florentian Luisa, dok bi Rosonerri u suprotnom smjeru poslali Lucasa Paquetu.

22-godišnji Brazilac (s portugalskim podrijetlom) igra svoju drugu sezonu u dresu Milana, ali nikako ne uspijeva opravdati silne milijune koji su uloženi u njega (38,4 milijuna eura). Ove sezone, iako ponekad zabljesne nekim fantastičnim potezom, Paqueta je u Serie A skupio svega 17, a za to vrijeme učinak mu je praktički nepostojeći – skupio je jednu jedinu asistenciju. Malo je reći da su takve brojke poražavajuće...

Paqueta, koji je u klub stigao s velikim teretom na leđima budući da su ga prije prve utakmice mediji prozvali „novim Kakom“, mogao bi ranije od očekivanog napustiti kultni talijanski klub, a kao novo odredište spominje se upravo Benfica.

S druge strane, portugalski velikan u svojim redovima ima nekoliko fantastičnih mladih igrača koji su praktički na meti svih europskih velikana. Real Madrid iz njihovih redova želi trojicu igrača, a o tome što će morati napraviti da ih ovog ljeta učini svojim igračima već ste imali prilike čitati na Germanijaku:

Jedan od njih upravo je Florentino Luis, defenzivni veznjak kojeg bi u Milanu i više nego rado voljeli vidjeti na San Siru.

Kako je sve izglednija da ćemo ovog ljeta vidjeti puno više razmjena igrača nego ikada prije, jedna koja itekako ima smisla upravo je ova o kojoj pišu portugalski mediji. Milan bi dobio korektora vezne linije koji ima itekako dobar pregled igre i kvalitete da jednoga dana izraste u izvrsnog playmakera, dok bi Benfica dobila „desetku“ koja možda treba „čekati“ još neko vrijeme, ali kad ga se dočeka... Nebo bi mu moglo biti granica.

Dodajemo za kraj kako je Paqueta ugovorno vezan za Milan do ljeta 2023. godine, a njegova tržišna vrijednost iznosi 28 milijuna eura, dok 20-godišnji Portugalac ima ugovor dulji u trajanju jedne godine, a njegova vrijednost iznosi 20 milijuna eura.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Ljetni prijelazni roktransferiMilanBenficaLucas PaquetaFlorentino Luis

Ostale Vijesti