Milan bez Pipite ponovno ispustio vodstvo, Sassuolo pobijedio na gostovanju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.09.18. | 22:52

Odigrane su posljednje dvije utakmice 6. kola Serie A.

 

U posljednjoj utakmici šestog kola Serie A, momčad Gennara Gattusa odigrala je mršavi remi 1-1 u gostima s Empolijem, unatoč tome što su vodili do 69. minute. Treći je ovo uzastopni remi u prvenstvu kluba sa San Sira.

Milan je aktivnije ušao u utakmicu te je već u 10. minuti stigao u vodstvo. Lopta je stigla na vrh šesnaesterca do Lucasa Biglie koji snažno puca i zakucava u mrežu vratara domaćih Terracciana. Iako je izgledalo kao čist pogodak Argentinca, lopta je malo promijenila smjer dotaknuvši igrača Empolija, Capezzija te je njemu pripisan autogol.

Imali su potom domaći dvije stopostotne šanse preko La Gumine koji nije loše pucao, ali vratar Gianluigi Donnarumma fantastično je reagirao u oba navrata. S druge strane, Franck Kessie je propustio izrazitu priliku za Rossonere. Udarac veznjaka iz Obale Bjelokosti odličnom intervencijom spasio je Terracciano koji je imao još nekoliko dobrih obrana tijekom utakmice.

Bod domaćima donio je Francesco Caputo dvadeset minuta prije kraja utakmice. Stoper Milaneza, Romagnoli, katastrofalno je reagirao u obrani prilikom ispucavanja kada je darovao loptu domaćima, a u nastavku akcije obrana Milana radi prekršaj te sudac utakmice svira kazneni udarac. Siguran izvođač bio je 31-godišnji Caputo.

Pokušao je Milan doći do pobjede kasnije, a najizgledniju priliku imao je Suso – kojem je ovo bio stoti nastup u Serie A – ali njegov pokušaj koji je išao u sami kut, ponovno je sjajno obranio vratar domaćih koji se izdužio kolko je god mogao i vršcima prstiju izvukao bod za svoju momčad.

Milan je pokazao da ima velikih problema s realizacijom u nedostatku udarne napadačke igle, Gonzala Higuaina.

Sassuolo je na gostovanju kod SPAL-a slavio rezultatom 2-0.

Prvi pogodak djelo je Adjaponga u 59. minuti, a potvrdu pobjede donio je pomalo zaboravljeni Alessandro Matri u 90. minuti.

(Foto: Reuters)


Tagovi

SPALGennaro Gattuso

Ostale Vijesti