Pixsell
Pixsell

Milan Badelj: "Izbornik me nakon Eura jednostavno više nije zvao, a u Dinamo ću se sigurno vratiti"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.07.23. | 08:31

Proslavljeni hrvatski bivši reprezentativac, a danas član povratnika u Serie A Milan Badelj u intervjuu Tomislavu Juranoviću iz Jutarnjeg lista dotaknuo se brojnih tema, od reprezentacije, preko sadašnjeg kluba do potencijalnog povratka u Dinamo.

Milan Badelj jedan je od najpozitivnijih ličnosti hrvatskog nogometa godinama unazad. Badelj je član Genoe koja se prošle sezone vratila u Serie A, a gdje god je igrao u karijeri, od Lokomotive i Dinama, preko HSV-a, Fiorentine, Lazia, Genoe i, dakako, hrvatske reprezentacije za koju je upisao 55 nastupa, ostavio je trag.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Badelj (34) je kapetan Genoe za koju je prošle sezone zabio tri gola uz dvije asistencije...

"Znaš kako mi je bilo lijepo u Sere B? Kao 2007. s Lokomotivom - nakon 15 godina sam bačen u preživljavanje, a da nismo uspjeli, u ovoj situaciji ne znam što bi bilo. S 34 godine i Sere B. Ali putovanje je bilo prekrasno - moraš malo patiti i tu sam našao motivaciju", rekao je Tomislavu Juranoviću iz Jutarnjeg lista.

Za reprezentaciju je debitirao u svibnju 2010., a posljednji susret odigrao je 1. lipnja 2021. u pripremnoj utakmici za Euro 2020. Na prvenstvu nije ulazio s klupe za pričuve te nakon istoga više nije pozivan u reprezentaciju.

"Zadnjih godinu i pol dvije, počeo sam shvaćati da za mene polako više nema mjesta. Nije to više to. Da ne zaslužujem više biti dio repke, ne odgovaram nivou i to mi je bilo skroz OK. Je li moglo biti iskomunicirano drukčije? Moglo je. Meni nije bilo logično da ja kao igrač zovem izbornika. Izbornik nije zvao mene i to je bilo to. Krenuo je očistiti repku, ja sam bio na toj listi i želio je biti i ostati isti prema svima. Ne gledajući nastupe, godine, odnos i status. Pretpostavljam da je to bilo tako. Je li to moglo biti nježnije ili korektnije, možda je, ali mi smo vi u službi reprezentacije, ego je suvišan. Bila je konačno čast i privilegija".

Dalić se kasnije ipak javno ispričao Badelju...

"Znam da na svoj način govori 'žao mi je kaj te nisam pozvao'. Nisam konfliktan tip, da je to napravio u startu bilo bi mi lakše. A kako nije, onda je osjetio potrebu ne se opravdati, već reći da mu je krivo. Ta javna isprika ili priznanje, s 23-24 godine više bi mi značila, ovako nisam tome najiskrenije pridao veliku pažnju".

Kako gleda na reprezentaciju danas?

"Uvjerljiva, europska, moćna, elita kojoj pripadamo. Bilo bi lijepo kada bi to trajalo. Koliko vrijedi pokazalo se u Ligi nacija protiv Nizozemske i Španjolske.

Milan Badelj još ne misli završiti karijeru, želi igrati još dvije, tri sezone, a čak se spominjala opcija dolaska u Dinamo...

"Konkretno, nije bilo nikakvih kontakta. Ne još. No, Dinamo je moj dom, ja ga doživljavam kao dom i ja ću se vratiti, ali u kojoj ulozi - igračkoj, trenerskoj, upravljačkoj - ne znam. U kontaktima sam s nekim ljudima u klubu, ti su odnosi iskreni i duboki, ali da je sad bilo nekaj konkretno - nije. Da je, bio bih u kušnji. Ali, u Genoi sam obiteljski riješen, sin mi uči talijanski i engleski. Gledam perspektivu i iz familijarne strane. Ali da se vidim u Dinamu - vidim. To je moja utopija. No, ne želim se vratiti samo da se vraćam, nisam uhljeb".

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Milan BadeljGenoaDinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti