Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Metkovac nakon godinu dana završio s Koronom, bivši igrač Osijeka sad je slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.03.22. | 10:15

U 1. HNL ima 57 nastupa, a posebno dobar bio je u sezoni 17/18. kad je u 19 nastupa zabio šest pogodaka.

Nakon nešto više od godine dana provedenih u klubu, bivši član RNK Splita, Cibalije i Osijeka, Marko Pervan, napustio je redove poljske Korone. Suradnja je završena sporazumno, a iz kluba nisu radili probleme 25-godišnjem Metkovcu koji je u HNL-u skupio 57 nastupa i osam pogodaka.

Pervan je prve korake napravio u Adriaticu, da bi čari seniorskog nogometa osjetio u Parku mladeži. Prvoligaški debi ostvario je u sezoni 15/16. kad je u 1. kolu Split svladao Lokomotivu (2:1). Momčad je vodio Zoran Vulić, na klupi gostiju bio je Ante Čačić, a u Splitu je bilo nekoliko zanimljivih pojedinaca kao što su Danijel Zagorac, Ante Majstorović, Amir Rrahmani, Dino Špehar, Slavko Blagojević, Tomislav Mrkonjić, Dino Špehar i drugi.

Godinu kasnije prelazi u Cibaliju, tamo se zadržao dvije godine, nakon čega prelazi u Osijek. U Gradskom vrtu se nije naigrao pa onda u ljeto 2019. godine odlazi u bugarski Botev, a prije prelaska u Poljsku igrao je još i za Široki Brijeg.

Ove sezone je pao u drugi plan, skupio je tek šest nastupa u svim natjecanjima pa tako ne iznenađuje rastanak. Korona Kielce je trenutno treća momčad Fortuna 1 lige (drugi rang natjecanja), a u klubu igraju i stoper Mario Zebić te veznjak Zvonimir Petrović (aktualni U-21 reprezentativac BiH).


Tagovi

Korona KielceMarko PervanEkstraklasa

Ostale Vijesti