REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Messijev bulldog bez kojeg bi Gaučosi teško došli do naslova prvaka svijeta blizu prelaska u Juventus

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.10.23. | 16:49

Na SP-u u Kataru bio je starter u svim utakmicama, sjajno je odigrao protiv Hrvatske, a iako je dosta godina proveo u Španjolskoj, očito mu nedostaje Italija…

Nakon pet sjajnih godina provedenih u Udinama, u ljeto 2021. Rodrigo De Paul preselio je u Atletico Madrid. Navijači ‘onog drugog’ kluba iz Madrida su tada u prvi plan gurali El Chola Simonea kojeg su hvalili za sjajan posao, ali dvije i pol godine kasnije, može se reći kako argentinski veznjak ipak nije do kraja ispunio sva očekivanja navijača, a na trenera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je prošle dvije sezone bio standardan, De Paul ni izbliza nije imao brojeve kakve je ostvarivao u bijelo-crnom dresu. Uostalom, u posljednjoj sezoni u dresu Udinesea, De Paul je u 37 nastupa skupio devet pogodaka i 11 asistencija, dok je otkako je stigao u Atletico ukupno skupio sedam pogodaka i 12 asistencija u 93 ogleda!

No, De Paul više ne igra ono što je igrao u Udineseu. Tamo je bio desetka, odnosno ‘trequartista’, dok u Atleticu, a posljednje vrijeme i reprezentaciji Argentine, najčešće odrađuje ulogu destruktora. Tako je Argentinac od plemenitog ofenzivca postao ratoborni defenzivac…

Na SP-u u Kataru odigrao je sve utakmice, Scaloni ga obožava, a argentinski mediji dali su mu nadimak ‘bulldog’ budući da je konstantno čuvao leđa Messija koji je baš zbog De Paula mogao ponekad i ‘odmoriti’ kad se Argentina branila. Njegov utjecaj na igru Gaučosa bio je ogroman, a to su na svojoj koži osjetili i Vatreni protiv kojih je De Paul odigrao sjajnu utakmicu.

Iako se nakon tog prvenstva očekivao njegov još već ‘boom’, De Paulove igre postale su sve slabije i slabije. Vidio je to i Simeone koji ove sezone na njega više ne gleda kao standardnog prvotimca, a sve to naslućuje kako bi se De Paul već u siječnju mogao vratiti u Italiju.

Prije nego što je došao u Atletico, De Paula su htjeli dovesti sva tri najtrofejnija talijanska kluba – Juventus, Milan i Inter. Pioli i Inzaghi su u međuvremenu pronašli neka druga rješenja, dok Allegri i dalje vjeruje kako bi mu De Paul bio od ogromne koristi. Pogotovo sada kad je do kraja sezone ostao bez Fagiolija

Kako financijska situacija u klubu nije baš najsjajnija, Stara dama si trenutno ne može priuštiti ogromne odštete za igrače. Ali, zato su tu posudbe. Tuttosport piše kako su čelni ljudi Juventusa zainteresirani da u siječnju dogovore s Atleticom šestomjesečnu posudbu De Paula uz opciju otkupa ugovora. Juventus bi na sebe preuzeo kompletna primanja Argentinca, dok se otkupna cifra zasad ne zna.

De Paulu se, navodno, takva ideja sviđa. Opet bi bio u Italiji te bi opet nosio bijelo-crni dres, samo što bi se sada borio za trofeje, a ne za ostanak kao kad je bio u Udinama. U svakom slučaju, ovaj posao djeluje kao nešto itekako realno te bi od njega svi imali koristi – Juventus bi dobio sjajnog veznjaka bez plaćanja velike odštete, Atletico bi se barem na pola godine rasteretio Argentinčevih primanja te u svlačionici ne bi bilo nezadovoljnih, dok bi De Paul ponovno bio važan član udarnih 11 jednog velikog kluba te bi ponovno mogao uživati u blagodatima Italije.



Tagovi

Rodrigo De PaulAtletico MadridJuventusposudba

Ostale Vijesti