Messi srušio Xavijev rekord i gradske rivale

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 30.03.19. | 20:21

Kakav dan sjajnog Argentinca.

29. kolo La lige ponovno će ostati u znaku Lionela Messija. Omaleni Argentinac je najzaslužniji za pobjedu Barcelone na Camp Nou protiv gradskog rivala Espanyola, a u svom 34. nastupu protiv 'manjeg i slabijeg susjeda' – čime je srušio rekord Xavija – upisao je dva gola za sigurnu 2-0 pobjedu i siguran nastavak pohoda prema obrani naslova.

Utakmica je riješena u drugom poluvremenu. Prvo je u 71. minuti praktički 'panenkom' s vrha šesnaesterca iz slobodnog udarca zabio za vodstvo Blaugrane, uz veliku pomoć suparničkog igrača koji je glavom maknuo loptu s ruke vlastitom golmanu, a točku na i postavio je minutu prije kraja regularnog dijela kada mu je asistirao Malcom.

Messiju je ovo 31. prvenstveni gol ove sezone, a uz to ima još i 12 asistencija. Nezaustavljiv je…

 

 

 

 

U ostalim utakmicama danas, Leganes je u gostima kod Getafea upisao pobjedu 2-0, a golo ve su zabili Santos i Juanfran, dok su veliki preokret priredili nogometaši Celte. Oni su u Vigu gubili od Villarreala 2-0 nakon prvog poluvremena, a za goste su zabili Ekambi (11') i Alfonso četiri minute kasnije. Ipak, proradio je Iago Aspas koji je u 50. minuti vratio nadu domaćima, dok je Maxi Gomez zabio za izjednačenje u 71. minuti.

Konačnih 3-2 i pobjedu Celti osigurao je Aspas svojim drugim golom, a ovaj je bio iz jedanaesterca, dok je prvi bio iz slobodnog udarca.

(Foto: Reuters)


Tagovi

MalcomLionel Messi

Ostale Vijesti