Trevor Ruszkowski/Action Images
Trevor Ruszkowski/Action Images

Meskiko SAD-u postaje 'mušterija', Kanada na korak do povijesti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 07:45

Odigrano četiri utakmica sjevernoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Rano ujutro po hrvatskom vremenu odigrana su četiri kvalifikacijska dvoboja u sklopu sjevernoameričkih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo.

U derbiju kola, reprezentacija SAD-a svladala je Meksiko treći put u 2021. godini. No, nakon što su Amerikanci dobili rivale nakon produžetaka u Ligi nacija i na Gold Cupu, sinoć su u Cincinnatiju bili bolji s 'rutinskih' 2:0. Mreže se nisu tresle sve do 74. minute kada je Cristian Pulisic zabio na asistenciju napadača Lillea Timothyja Weaha, a konačni rezultat postavio je Weston McKennie iz Juventusa u 85. SAD je utakmicu završio s igračem manje nakon što je MIles Robinson u 89. zaradio drugi žuti karton (VIDEO), no Meksiku je ostalo premalo vremena da stigne do preokreta.

Pogotke SAD-a možete pogledati OVDJE i OVDJE.

Amerikanci su dominirali cijelu utakmicu, a posebno u nastavku kada su uspjeli slomiti Meksiko i skočiti na vrh kvalifikacijske ljestvice s jednakim brojem bodova, ali s boljim međusobnim omjerom i boljom gol-razlikom od Meksika. Bod manje ima jedina neporažena momčad kvalifikacija Kanada koja je sinoć u Edmontonu svladala Kostariku 1:0 golom Jonathana Davida u 57. minuti utakmice.

Pogodak Davida možete pogledati OVDJE.

Kanada sada ima dva boda više od četvrte Paname i čak sedam više od pete Kostarike koja je novim porazom, trećim u ovim kvalifikacijama uz samo jednu pobjedu, ostala prilično udaljena od plasmana na Svjetsko prvenstvo. Kanada se pak približila plasmanu na svoje tek drugo Svjetsko prvenstvo, prvo nakon Meksika 1986.

Važnu pobjedu upisala je Panama koja je s 3:2, nakon velikog preokreta, nadvisila Honduras u gostima. Domaćini su, naime, pogocima Albertha Elisa u 30. i Brayana Moye u 59. vodili 2:0 sve do 77. minute kada kreće ludi preokret Panamaca. Cecilio Waterman zabio je u 77. za 1:0, Cesar Yans četiri minute kasnije za 2:2, a preokret gostima donio je Eric Davis pet minuta prije kraja iz slobodnog udarca.

Pobjednički pogodak Paname pogledajte OVDJE.

Salvador i Jamajka remizirali su u San Salvadoru 1:1 (Rodan 90'/ Antonio 82') i ostali prilično udaljeni od mjesta koje vodi u Katar.

Sjevernoameričke kvalifikacije nastavljaju se na tri dana, a najzanimljivija će biti utakmica između Kanadae i Meksika.

7. kolo:

Honduras - Panama 2:3

SAD - Meksiko 2:0

Salvador - Jamajka 1:1

Kanada - Kostarika 1:0

8. kolo:

16.11. Jamajka - SAD, 23:00

17.11. Kostarika - Honduras, 02:05

17.11. Panama - Salvador, 02:05

17.11. Kanada - Meksiko, 03:05

Ponudu za sve utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Katar pronađite OVJDE.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

SADnogometna reprezentacija SAD-ameksička nogometna reprezentacijaMeksikokanadska nogometna reprezentacijaKostarikaHondurasnogometna reprezentaciaj PanamePanama

Ostale Vijesti