Merkelica blagoslovila, vraća nam se Bundesliga za desetak dana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.05.20. | 14:45

Angela Merkel je drukčija žena, upravo nam je omogućila da gledamo vrhunski nogomet.

Prema vijestima koje donosi agencija Reuters, Bundesliga se vraća u akciju 15. svibnja!

Odlična je to vijest za nogometne i sportske fanove uopće, jer osim što je to prva iz reda liga Petice čije ćemo utakmice moći gledati nakon dvomjesečne stanke, također označaba polagan ali konstantan povratak sporta.

Njemačka Vlada na čelu s kancelarkom i najmoćnijom ženom Europe Angelom Merkel, dala je zeleno svjetlo za povratak na teren. Naravno oko njih na tribinama neće biti nikoga, no za sada je najvažnije kako ćemo nakon dugo vremena uživati u nogometu najviše razine.

Klubovi prve i druge Bundeslige obavili su prethodnih dana testove na koronavirus, a iako je bilo pozitivnih slučajeva (npr. u Kölnu), donešena je ovakva odluka na veselje njemačkih zaljubljenika u nogomet, ali i onih diljem Starog kontinenta i cijelog svijeta.

Od ukupno 1724 igrača testirana u 36 momčadi prva dva ranga njemačkog klupskog nogometa samo desetorica su testirana pozitivna u zadnjem valu testiranja.

Bundesligaški nogomet u ''hibernaciji'' je od 9. ožujka, a klubovi su već prije nekoliko tjedana upogonili trening kampove gdje igrači treniraju individualno ili u grupama. Do kraja je prvenstva ostalo devet kola kao i završnica DFB Pokala.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Representatives of the federal and state governments have agreed to clear the way for games behind closed doors in the Bundesliga. The Bundesliga will most likely start again on May 15th. The decision is to be announced tomorrow during a conference with Angela Merkel [<a href="https://twitter.com/Reuters?ref_src=twsrc%5Etfw">@Reuters</a>] <a href="https://t.co/UtvRzrhGEu">pic.twitter.com/UtvRzrhGEu</a></p>&mdash; Bayern &amp; Germany (@iMiaSanMia) <a href="https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1257600486217322496?ref_src=twsrc%5Etfw">May 5, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)


Tagovi

Bundesliga2. Bundesliganjemački nogometni kupkoronavirus

Ostale Vijesti