MERCATO - Najvažniji transferi i glasine dana (24.6.): pet minuta slave za Redse i Romu, bomba iz Katalonije!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.06.15. | 22:15

Liverpool i Roma, dva kluba koja su uvijek tu negdje, ali nikada na pobjedničkom postolju, danas su imala svojih pet minuta slave na nogometnom tržištu.

Liverpool je za oko 40 milijuna eura kompletirao dolazak Roberta Firmina iz Hoffenheima, koji je tako postao drugo najskuplje pojačanje u povijesti kluba. Brazilskog ofenzivca silno je želio i Manchester United, no Redsi su bili brži i konkretniji. Brendan Rodgers sada kreće u lov po Matea Kovačića, za kojeg je spremio novu, podebljanu ponudu!

Roma je za nešto manji iznos, sveukupno oko 35.000.000 eura, osigurala čak četiri igrača. Iz Genoe su stigli španjolski krilni napadač Iago Falque i talijanski reprezentativni veznjak Andrea Bertolacci, a najbolja moguća vijest za romaniste pojavila se u srijedu poslijepodne. Sportski direktor Walter Sabatini konačno je osigurao preostalu polovicu ugovora sjajnog Radje Nainggolana. I to za svega 9.000.000 eura, iako je Cagliari donedavno tražio čak 15 milijuna! Roma je s klubom sa Sardinije dogovorila i produžetak posudbe Kolumbijca Victora Ibarba.

Još nije službeno, ali jest vrlo izvjesno: Atletico Madrid je zamjenu za Marija Mandžukića pronašao u Portu. Diego Simeone platit će Jacksona Martineza 35 milijuna eura, ali trebalo bi se isplatiti, jer riječ je o vrhunskom golgeteru. Ipak, argentinskom stručnjaku probleme zadaje Arda Turan, koji je izrazio želju za odlaskom u Englesku. Konkretno, u Manchester United. I nije to jedino što muči Simeonea, budući da se pojavila priča kako Jose Mourinho cilja na Antoinea Griezmanna. Ako Chelsea zaista ponudi 50 milijuna eura i Mohameda Salaha, onda bi to Atletico ipak mogao bez previše razmišljanja i prihvatiti.

Bombu su danas plasirali katalonski mediji, koji tvrde kako Barcelona priprema senzacionalni transfer Angela Di Marije. Bio bi to, bez sumnje, udarac Realu, ali i sjajan potez Katalonskog kluba, jer Di Maria i Messi izvrsno surađuju u argentinskoj reprezentaciji.

I dok strahuje da ne ostane bez Di Marije, Man United dio fokusa drži i na vratarima. Traži se zamjena za De Geu koji će gotovo sigurno put Madrida. Danas je isplivalo ime Jaspera Cillessena, vratara Ajaxa, koji bi navodno mogao doći na Old Trafford za oko 25 milijuna eura. No sličan iznos Crveni vragovi trebali bi dati i za Huga Llorisa, golmana Tottenhama, koji je ipak daleko iskusniji, pa i kvalitetniji. O tom potencijalnom transferu sve se više špekulira na Otoku.

Francuski mediji pišu kako je Rafa Benitez krenuo u misiju dovođenja Laurenta Koscielnyja, stopera Arsenala. I to za, vjerovali ili ne, 30 milijuna eura!

Kakav bi to dan bio bez neke velike vijesti iz Turske. Tamo je priča dana Fenerbahče, koji je pripremio bogati ugovor za Nanija, nekoć krilo Man Uniteda, a danas Sporting Lisabona.

Aktivni su bili i domaći klubovi. Slaven Belupo je dobio zanimljivo pojačanje iz Salzburga, bivši velika nada Dino Špehar nakon raskida s Dinamom skrasio se u Splitu, dok je Rijeka dovela jednog od najtalentiranijih mladih Hrvata.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Stefan SavićRijekaSlaven BelupoDino ŠpeharNaniFenerbahçeHugo LlorisJasper CillesenBarcelonaAngel Di MariaReal MadridLaurent KoscielnyMohamed SalahJose MourinhoChelseaManchester UnitedArda TuranAntoine GriezmannJackson MartinezAtletico MadridRadja NainggolanRomaMateo KovačićRoberto FirminoLiverpool

Ostale Vijesti