MERCATO - Naj transferi i glasine dana (4.7.): Iznenađujuća zamjena za Ramosa, bajka u Engleskoj, ludnica u Turskoj...

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.07.15. | 22:15

Pregled današnjih aktivnosti na tržištu transfera...

Danas nije bilo nekih bombastičnih transfera ili najava, ali zanimljivosti nije manjkalo. Sergio Ramos navodno je Rafi Benitezu poručio da želi napustiti Madrid, iako je kasnije novinarima kazao kako „ne pregovara ni sa kime“. Inače, renomirani engleski mediji tvrde kako je Man United postavio ultimatum Kraljevima – nema Ramosa, nema De Gee!

Na Santiago Bernabeuu već spremaju zamjenu za svog dugogodišnjeg braniča, a kocka je pala na Jesusa Valleja, jednog od najvećih talenata španjolskog nogometa. Momak igra u Zaragozi, a ovdje doznajte više o njemu.

Ako vam se svidjela priča mladog Španjolca, što tek reći za Tyronea Mingsa? Donedavno je prodavao hipoteke, a danas postao član premierligaša, u transferu vrijednom više od 10.000.000 eura!

No vratimo se opet u Španjolsku. Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu otkrio je danas koje su želje Luisa Enriquea, a Atletico Madrid se bacio u lov na Shaqirija, kojeg će pokušati preoteti engleskoj konkurenciji.

Što će biti sa Sevillom? Bez brige, s ovim čovjekom, unatoč mnogobrojnim odlascima, opet će biti pravi. S puno, puno milijuna eura u klupskoj blagajni.

Interesantno je bilo i na Apeninima, gdje Inter polako gradi momčad koja bi, po nekima, mogla i u borbu za Scudetto. Što vi kažete na ovih 11?

Veliko pojačanje najavljuje i simpatični gazda Sampdorije, i to za tek 8.000.000 eura. Nema sumnje, dobar potez, iako ne znamo je li „najbolja kupovina ljeta“, kako tvrdi Massimo Ferrero...

Duje Čop trebao bi pak i iduće sezone nastupati u Serie A. Talijani pišu da će ga uzeti Frosinone, koji je blizu realizacije dovođenja i supertalentiranog Verdea iz Rome, te Lealija iz Juventusa i Chisbaha iz Sassuola.

Matteo Darmian, desni bek Torina, sviđa se Romi, no pojavila se jaka konkurencija. Talijanskog reprezentativca naime želi i Manchester United!

U Turskoj po običaju vatreno: šuška se da je Robin van Persie u zadnji čas odbio Bešiktaš, te se odlučio za Fenerbahče! To će sasvim sigurno poremetiti ionako loše odnose između dva rivala.

Transfera je bilo i u HNL-u. Aktivan je bio Split, koji je nakon prodaja, objavio i dva ulazna transfera. Stigao im je povremeni makedonski reprezentativac Simonovski iz ruskog Amkara, te zanimljivi napadač Bilbija iz BiH prvaka Sarajeva. 

(Foto: Action Images)


Tagovi

Sergio RamosJesus VallejoDavid De GeaReal MadridManchester UnitedTyrone MingsBarcelonaAtletico MadridXherdan ShaqiriSevillaInterDuje ČopFrosinoneRomaMatteo DarmianSampdoriaFernandoMassimo FerreroRobin van PersieBešiktašFenerbahçeSplit

Ostale Vijesti