MERCATO - naj transferi dana (13.7.): Englezi potpuno poludjeli, europski velikani dovodili mlade zvijezde

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 13.07.15. | 23:00

Englezi su bili u glavnim ulogama u današnjoj nogometnoj tržnici.

Sva je pažnja usmjerena na Manchester United koji je danas i službeno objavio dolazak dva velika pojačanja - Bastiana Schweinsteigera i Morgana Schneiderlina. Iako su se već dosta pojačali, na Old Traffordu ne misle stati s time. Trebaju im još napadač i stoper, a izgleda kako lagano odustaju od Sergia Ramosa. Van Gaal je do sada u dvije godine potrošio 300 milijuna eura, iznos kojeg je Alex Ferguson potrošio u pet svojih posljednjih sezona u klubu. Valjda će ove godine 'Crveni vragovi' biti ozbiljan konkurent za titulu.

> MERCATO - Naj transferi i glasine dana (12.7.): Neviđena pljačka na Etihadu, špijunaža Mourinha i neočekivan obrat u slučaju Ronaldinha!

Ozbiljan konkurent će biti njihovi sugrađani iz Cityja koji su napokon riješili dolazak Raheema Sterlinga. On je postao uvjerljivo najskuplji mladi igrač u povijesti engleske lige.

Aktivan je danas bio i Chelsea koji je objavio dolazak Asmira Begovića. Leicester nije dovodio igrače, ali jeste trenera - 'Lisice' će sljedeće sezone voditi Claudio Ranieri.

Sve u svemu, Englezi su potpuno obilježili dan, ali i preuzeli ulogu glavnog potrošača. Do sada su u ovom prijelaznom roku potrošili pola milijardi eura. A još je mjesec i pol pred nama...

Što se tiče 'ostatka Europe', najviše je odjeknuo prelazak Stephana El Shaarawyja iz Milan u Monaco koji tako nastavlja s gradnjom mlade momčadi, a u mladost ulažu i drugi klubovi pa je tako Barcelona dovela Brezilca Gersona koji ima 18 godina, a toliko ima i Argentinac Vadal koji je došao u Juventus. Njihov vršnjak je i Sinclair, još jedan Liverpoolov mladi igrač koji želi napustiti klub, odnosno slijediti Sterlingov put.

Što se domaćih voda tiče, Hajduk je prodao Dinu Mikanovića u danski Aarhus.

Bilo je još transfera. Tako je Andrej Aršavin besplatno prešao iz Zenita u Kuban, a u Rusiji je bila aktivna i Ufa koja je dovela Slyja iz danskog Midtjyallanda. Porto je danas zaradio novih 6 milijuna eura - Bursaspor mu je dao jedan za posudbu Josuea, a pet je dobio od kineskog Guoana za Klebera. U Sevilli je predstavljen Ciro Immobile.

PSV prodaje, ali i kupuje. Danas je stigao 23-godišnji Propper iz Vitessea. U Twente je na posudbu došao Uvini iz Napolija, a u francuski Reims je prešao Bulot iz Standarda iz Liegea, Bigas je otišao iz Mallorce u Las Palmas, a transfer smo zabilježili i u drugoj njemačkoj ligi: Rodnei je otišao iz Leipzida u 1860 Munich.

Za kraj smo ostavili Ikera Casillasa koji se danas oprostio od navijača Reala, a 'Kraljevski klub' je napravio još jednu glupost vezanu za njegov transfer.

Svi danas objavljeni službeni transferi*:

Morgan Schneiderlin (25, Southampton - Manchester United, 30 milijuna)
Bastian Schweinsteiger (30, Bayern - Manchester United, 18 milijuna)
Stephan El Shaarawy (22, Milan - Monaco, posudba 3 milijuna + obavezni otkup sljedeće godine za 13 milijuna)
Asmir Begović (28, Stoke - Chelsea, 12 milijuna)
Davy Propper (23, Vitesse - PSV, 5 milijuna)
Kleber (25, Porto - BJ Guoan, 5 milijuna)
Ederson (26, Atletico-PR - Kashiwa, 2,8 milijuna)
Josue (24, Porto - Bursaspor, posudba, 1 milijun)
Andrej Aršavin (34, Zenit - Kuban, slobodan igrač)
Pedro Bigas (25, Mallorca - Las Palmas, slobodan igrač)
Rodnei (29, Leipzig - 1860 Munich, slobodan igrač)
Bart Buysse (28, Cercle Brugge - NEC, slobodan igrač)
Sly (24, Midtjylland - Ufa, nepoznato)
Frederic Bulot (24, Standard - Reims, nepoznato)
Bruno Uvini (24, Napoli - Twente, posudba)

* podaci su preuzeti s Transfermakta - u zagradama pišu godine igrača, klubovi između kojih se transfer dogodio te visina odštete

(foto: Action Images/Twitter)


Tagovi

Andrej AršavinKleberDavy PropperAsmir BegovićStephan El ShaarawyBastian SchweinsteigerMorgan Schneiderlinmercatoprijelazni rok

Ostale Vijesti