REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Medić, Sosa i Šutalo imaju novog suigrača: Henderson potpisao do lipnja 2026.

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 08:55

Ajax je napokon dobio željenu ‘šesticu’, koja će pomoći obrani

Nizozemski nogometni klub Ajax službeno je obznanio kako je u svoje redove doveo iskusnog, 33-godišnjeg veznog engleskog nogometaša Jordana Hendersona.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tijekom četvrtka Henderson je prošao liječničke preglede, zaključio je sve potankosti oko dolaska u Ajax te je potpisao ugovor do kraja lipnja 2026. godine. Henderson se time priključio momčadi u kojoj igraju trojica hrvatskih nogometaša, Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić.

„Željeli smo kvalitetnog veznog igrača, ali i vođu na travnjaku. U Hendersonu smo dobili i jedno i drugo“, rekao je povodom ovog transfera trener Ajaxa John van't Schip.

Nakon igranja u Sunderlanu i Coventryju Henderson je od 2011. do prošle godine bio igrač Liverpoola. Ujedno je skupio i 81 nastup za englesku reprezentaciju. U Ajax je došao iz Al Ettifaqa, kluba iz Saudijske Arabije u kojem je boravio manje od pola godine.

„Nije bila laka odluka odlazak iz Al Ettifaqa, ali mislim da je to najbolje za mene i moju obitelj.”

Ajax je trenutačno na petom mjestu ljestvice Eredivisie. Ima čak 23 boda manje od vodećeg PSV-a te jedanaest manje od drugoplasirano Feyenoorda, inače aktualnog prvaka.

Ajax je napokon dobio željenu ‘šesticu’, koja će pomoći obrani, te pridonijeti kompaktnosti cijele momčadi. Trebalo bi s njim ispred sebe biti lakše i Šutalu, kako su već izanalizirali nizozemski mediji.


(Hina, G) 


Tagovi

Jordan HendersonAjaxEngleska nogometna reprezentacijaEuro 2024Zimski prijelazni rok 2024.Al-EttifaqSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaJosip ŠutaloBorna SosaJakov Medić

Ostale Vijesti