Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters/John Sibley

Medeni mjesec je završio: Edouard srušio Spurse na Selhurst Parku (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 15:19

Francuz će svoj debi pamtiti cijeli život

Nakon duge reprezentativne stanke, gdje je velika većina igrača Premier Lige otputovala odraditi obveze u sklopu kvalifikacija za Mundijal, klupski nogomet se vratio na velika vrata. Čast otvaranja šestoga kola pripala je momčadima iz Londona, Crystale Palace je na svom Slehurst Parku dočekao neugodni Tottenham Nuna Espirita Santa. Rezultat je iznenađenje, premda su mnogi zazivali pad inače jalovih Spursa. Palace je posve zasluženo slavio s 2:0 i tako priuštio Patricku Vieru prvu pobjedu na klupi nekog kluba Premier Lige.

Spursi su u odnosu na prošlu sezonu ostali manje-više isti, uz izuzetak kupovine u zadnjoj liniji (Romero) i akvizicije trenera Espirita Santa koji je do prošle sezone trenirao Wolvehampton. S druge strane, Palace je dolaskom Patricka Viere odlučio u potpunosti promijeniti pristup kakav je njegovao njegov prethodnik, stari lisac Roy Hodgson.

Prvo poluvrijeme je donijelo puno bolji nogomet domaćina. Premda su Spursi prije početka ove utakmice biili favoriti s obzirom da su u prva tri kola prikupili maksimalnih 9 bodova, daleko je to bilo od igre vrijedne prvog mjesta u Premier ligi. Palace je bio bolji i opasniji u sunčanoj uspavanci južnog Londona. Jedina situacija koju izdvajamo je velika šansa Wilfrieda Zahe, odnosno Conora Gallaghera.

Gallagher je primio točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati u lijevu stranu gola. Hugo Lloris se bacio i obranio šut. Velika šansa kao da je utjerala strah na tribine kako će inferiorni protivnik pobijediti uz individualnu kvalitetu jednoga Kanea ili Sona. To se nije dogodilo jer je u drugom poluvremenu Palace posve zasluženo došao do prve pobjede u sezoni.

Za sve je zaslužan Japhet Tanganga. Uspio je u svega četiri minute pokupiti dva žuta kartona i ostaviti svoju momčad na cjedilu zadnjih pola sata. Prve se počeo naguravati sa Zahom nakon grubog starta gdje je pukim čudom prošao samo sa žutim kartonom, a samo četiri minute kasnije sudac kao da je ispravio nepravdu poslavši Tangangu na tuširanje nakon starta koji tehnički nije bio za drugi žuti. Situacija sa Zahom pronađite OVDJE

Spursi su se branili još petnaestak minuta, no pritisak Palacea je urodio plodom. Gallagherov ubačaj je pogodio Daviesa u ruku, VAR je provjerio situaciju i pokazao na bijelu točku. Zaha je preuzeo odgovornost, prevario Llorisa i zabio za 1:0 . Pogodak pronađite OVDJE.

Spursi nakon primljenog pogotka nisu zaigrali bolje. Dapače. Palace je dobio krila, zaigrao bez grča, a Viera je odradio jednu od onih genijalnih zamjena. Iz igre je izašao Benteke, a prve minute u Premier Ligi je dobio bivši Celticov Edouard. Magija Selhursta je proradila, Francuz je primio loptu, štopao i zabio. Stadion je eruptirao. Uostalom, uvjerite se i sami OVDJE.

S tim pogotkom je utakmica privedena kraju. Barem prividno. Edouard je naime primijetio kako jedan gol na utakmici nije dovoljan. Opet se našao nečuvan u šesnaestercu nakon dobrog ulaska raspoloženog Gallaghera. Stadion je eruptirao. Kako i ne bi, premijera uz dva gola se pamti cijeli život.

Medeni mjesec za Tottenham je završen, stigao je prvi ovosezonski poraz koji će sigurno ostaviti traga na igrama u narednim kolima.


IGRA SE KASNIJE

ARSENAL – NORWICH

BRENTFORD – BRIGHTON

LEICESTER – MAN CITY

MANCHESTER UNITED – NEWCASTLE

SOUTHAMPTON – WESTH HAM

WATFORD – WOLVES

CHELSEA - ASTON VILLA



Tagovi

Crystal PalaceTottenhamNuno Espirito SantoPatrick Vieira

Ostale Vijesti