Reuters
Reuters

Mbappeu Zlatna kopačka, a Messiju – sve drugo! Najbolji igrač, novi prvak i ukratko – Bog nogometa!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.12.22. | 20:03

Argentina je novi prvak svijeta, a evo i individualnih nagrada. Nažalost, Hrvati su ostali kratkih rukava, iako su, objektivno, mogli dobiti dvije nagrade....

Nakon spektakularnog finala u kojem je Francuska pokleknula tek nakon jedanaesteraca, Argentina je postala novi prvak svijeta. Posljednji put ovakvu radost Argentincima je donio Diego Armando Maradona, a Leo Messi bio je ‘The chosen one’ da vrati naslov prvaka u Buenos Aires.

Prvi igrač u povijesti koji je dvaputa dobio titulu najboljeg igrača SP-a postao je Lionel Messi. Prvi put mu je to pošlo za rukom 2014.godine u Brazilu, dok je sada u Kataru okrunio svoju karijeru na najspektakularniji mogući način.

Enzo Fernandez je najbolji mladi igrač SP-a, a u ‘foto finišu’ je pobijedio našeg Joška Gvardiola.

Najbolji vratar turnira je Emiliano Martinez, vratar Francuske, koji je tijekom cijelog prvenstva bio fenomenalan, baš kao i Dominik Livaković

S osam postignutih pogodaka Kylian Mbappe je najbolji strijelac turnira i dobitnik Zlatne kopačke, iako bi tu titulu sigurno promijenio za ono što Messi i ostali Argentinci imaju u svojim rukama – trofej prvaka svijeta.



Tagovi

Lionel MessiEnzo FernandezEmiliano MartinezArgentinska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti