Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mavrović pozvao dodatnog igrača za ključnu utakmicu Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 19:00

Napadač Squarea ove sezone igra u odličnoj formi.

Dan prije ključne utakmice Hrvatske za plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu, polufinalist HMNL-a dubrovački Square na svojim kanalima objavio je vijest kako je u reprezentaciju pozvan Maro Đuraš.

Riječ je o iskusnom pivotu (29) koji može pokriti više pozicija, a u tekućoj sezoni HMNL-a igra u odličnoj formi, zabio je ukupno 18 pogodaka (od kojih podosta iznimno bitnih) i nositelj je igre kluba koji je u doigravanje ušao s nositeljske pozicije i imat će prednost domaćeg terena dok god je u igri za naslov.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Đuraš je u reprezentaciju uskočio zbog trećeg žutog kartona Luke Perića, dvostrukog strijelca i igrača prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Uzbekistan u kojoj je Hrvatska svladala Poljsku u Koszalinu s 3-2.

Njegovo mjesto na klupi zauzet će Đuraš. Svakako je dobra vijest da su svi reprezentativci zdravi i bez većih povreda. Zapravo, jedini upitnik ostaje hoće li drugi golman na sutrašnjoj utakmici biti Filip Bašković (bio je na klupi u Poljskoj) ili mlađi Ante Piplica kojem nije strano braniti u Draženovom domu budući da je zadnje tri sezone prvi vratar Futsal Dinama.

“U prvoj utakmici ostvarili smo jako dobar rezultat. U utorak ćemo učiniti sve ne bi li se Hrvatska nakon 24 godine plasirala na Svjetsko prvenstvo u futsalu. Zbog kartona ne možemo računati na Luku Perića koji će nam sigurno nedostajati. Naknadno je poziv u reprezentaciju dobio Maro Đuraš koji je već duže dio reprezentacije, nalazi se u dobroj formi i odličan je igrač. Najveća prednost ove momčadi je zajedništvo. Svi igrači su bitni, od prvog do 12. U kvalifikacijskim utakmicama uvijek je netko iskočio. Kada je Perić bio u slabijoj formi, povukao je Sekulić, a u Poljskoj je Mataja pokazao svoju kvalitetu“, rekao je na današnjoj konferenciji za meidije izbornik hrvatske futsalske reprezentacije Marinko Mavrović.

Hrvatske reprezentativce u utorak očekuje ispunjeni Draženov dom. Karte se prodaju jako dobro, mogle bi se i rasprodati. Očekuje se i delegacija gostujućih navijača, kao i brojni polaznici zagrebačkih škola futsala.

Sve u svemu, sve je spremno za povijesnu utakmicu Futsal Vatrenih. (N.R.)



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijasvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Maro ĐurašLuka Perić

Ostale Vijesti