Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mavrović: „Futsal je nepredvidiv sport, publika je bila naš šesti igrač“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.04.24. | 08:05

U sjajnoj atmosferi ispunjenog Draženovog doma Hrvatska je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo u futsalu.

Hrvatska futsalska reprezentacija uspjela je izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistan nakon što je u ispunjenom KC Dražen Petrović obranila prednost iz Poljske od 3-2. Hrvatska je i u uzvratu vodila s 2-0, Poljaci su se u igri s golmanom igračem uspjeli vratiti do 2-2, ali treći gol za produžetke nisu uspjeli zabiti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nakon 2-0 vodstva očekivali smo treći pogodak da riješimo utakmice. No, dobili smo crveni karton kod rezulztata 2-1, Poljaci su uveli dodatnog igrača u polje i igrati 5-3 je jako teško. Na kraju mislim da smo zasluženo pobijedili i prošli u Uzbekistan. Publika nam je bila šesti igrač, u punom smislu te riječi. Doživjeli smo velike stvari. Dugi period bez Svjetskog prvenstva ja završen. Dio stručnog stožera smo jako dugo, bilo je tu jako puno razočarenja, poraza, posebno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Uspjeli smo napraviti smjenu generacija. Od stare garde ostali su još samo Dario Marinović i Franco Jelovčić. Oni su nas odveli u Uzbekistan. Mislim da su to zaslužili", rekao je nakon utakmice Marinko Mavrović i zaključio:

"Svaka utakmica nosi svoje. Poljaci su znali da u Zagrebu moraju nadoknaditi rezultatski zaostatak. Mentalno smo stvarno bili jaki, ali, vidjeli ste. Futsal je nepredvidiv sport. U sekundi se sve promijeni. Na kraju nismo dozvolili potpuni povratak Poljaka", zaključio je hrvatski izbornik.

Na SP-u u Uzbekistanu sudjelovat će 24 reprezentacije, a naslov će braniti Portugalci koji su 2021. na SP-u u Litvi u finalu porazili Argentinu sa 2-1.

Ždrijeb skupina bit će 26. svibnja u Samarkandu



Tagovi

Futsalfutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024Hrvatska futsal reprezentacijapoljska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti