Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Matjaž Kek: "Stojanović je upitan, Iličića nismo niti zvali"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 08:17

Slovenski izbornik najavio je prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske u Dohi.

Hrvatska reprezentacija sutra s početkom u 15 sati po našem vremenu u katarskoj Dohi igra prvu od dvije prijateljske utakmice. Prvi suparnik je reprezentacija Slovenije s kojom ćemo se susresti treći put u posljednjih nešto više od godinu dana.

(1.55) Hrvatska (3.60) Slovenija (6.25)

Slovenija u Katar dolazi s jakim sastavom u kojem neće biti Atalantinog Josipa Iličića, a upitan je i bivši Dinamov desni bek Petar Stojanović.

"Većina igrača stigla je u ponedjeljak, još ćemo vidjeti što će biti s Petrom Stojanovićem koji ima probleme s temperaturom. Otpao je Amedej Vetrih iz Gaziantepa, a Josipa Iličića nismo niti zvali jer je tek u početnoj fazi ozbiljnih treninga", rekao je Matjaž Kek u razgovoru za Sportske novosti i napomenuo da će ovaj turnir svima jako dobro doći u ovim teškim vremenima 'koronavirusa i rata'.

Dok se Hrvatska priprema za Svjetsko prvenstvo, Slovenija će ovo biti ispiti pred početak Divizije B Lige nacija u kojoj će se Dežela sučeliti sa Srbijom, Norveškom i Švedskom, ali i za planiranje daljnjih akcija nacionalne selekcije.

"Hrvatska je za nas top suparnik, jako vas respektiramo. U Splitu smo izgledali jako loše, u Ljubljani u prvoj utakmici puno bolje. Bit će to sjajna priprema za Ligu nacija, a Hrvatskoj za Svjetsko prvenstvo, ali najvažnije je da se vidimo s igračima, provedemo nekoliko dana skupa".

Oba izbornika imat će pravo na šest dodatnih izmjena tijekom utakmice.

Ovo će ujedno biti 12. utakmica između Hrvatske i Slovenije, u dosadašnjih 11, Hrvatska ima sedam pobjeda, tri su utakmice završile neriješeno, a Slovenija je slavila jednom.

Mogući sastav Slovenije (4-2-3-1):

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Matjaž KekSlovenijaSlovenska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti