Pixsell
Pixsell

Matija Frigan: "Mlad sam, mislim da ne bi bilo dobro već sada prijeći u neki top klub"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.05.23. | 10:12

Mladi napadač Rijeke tražena je roba na hrvatskom i inozemnom tržištu.

Iako je u veljači napunio tek 20 godina, Matija Frigan iza sebe ima već preko 60 seniorskih utakmica i 22 postignuta pogotka. Nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbama u Orijentu i Hrvatskom dragovoljcu, u tekućoj se ustalio u prvoj momčadi Rijeke te je, uz još jednu utakmicu pred sobom, zabio 15 pogodaka u 30 nastupa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Frigan je posebno raspoložen u 2023. u kojoj je zabio 10 od ukupno 15 pogodaka za Rijeku. Debitirao je za U21 reprezentaciju, stigao je i pretpoziv za A selekciju. Traži ga Dinamo, traže ga i inozemni klubovi, a Rijeka za njega traži, navodno, minimalno tri milijuna eura.

O svojoj budućnosti Frigan je porazgovarao s novinarom Sportskih novosti Sinišom Lonačrom.

"Ostvarili smo glavni cilj, onaj za koji je malo tko vjerovao da možemo nakon što smo u prvoj polusezoni osvojili tek 15 bodova. Bilo je uspona i padova u našoj igri, ali na kraju je sve zasluženo. Sada u Osijeku želimo dohvatiti treće mjesto, nije isto završiti sezonu kao treći ili četvrti. Gradski vrt odlazi u povijest, vjerujem da će to biti jedna dobra utakmica. Mi ćemo traži pobjedu, kao i svaki put do sada. Hoću li zabiti 15. prvenstveni pogodak? Daj Bože...", rekao je Frigan i prokomentirao pretpoziv za A reprezentaciju koji mu je uputio Zlatko Dalić.

"Taj poziv mi jako puno znači i veliki je motiv za daljnji rad i napredak. Lagao bih kad bih rekao da me nije iznenadio. Mlad sam, imam tek 20 godina, iza mene je tek prva prava sezona. Mislim da je to u mojem slučaju šlag na tortu jedne sjajne sezone. Nadam se da ću jednog dana dobiti i pravi poziv".

Je li upoznat s interesom Dinama?

"Vidim da se dosta toga o meni piše. Pokušavam se što manje na to obazirati. Vidjet ćemo što će se doigditi, prijelazni rok počinje 19. lipnja. Već puno puta sam rekao da mi treba neka stepenica gdje bih se mogao nastaviti razvijati i napredovati. Još sam mlad. S te strane ne mislim da bi bilo dobro sada ciljati na neke velike top klubove".

Cijeli intervju pronađite u Sportskim novostima.



Tagovi

HNK RijekaRijekaMatija Frigan

Ostale Vijesti