Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Matematika: Šibenik danas u Kranjčevićevoj igra svoju utakmicu sezone, evo i zašto

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 08:44

Uoči sezone nije se znalo što očekivati od momčadi sa Šubićevca, ali Krunoslav Rendulić napravio je fantastičan posao kojeg je kasnije samo nastavio raditi i Escobar.

Pomalo čudno, ali za nogometaše Šibenika je današnja utakmica protiv Lokomotive u Zagrebu jedna od, ako ne i najbitnija utakmica u cijeloj sezoni. Naime, s pobjedom protiv Toplakove momčadi, momčad sa Šubićevca bi i matematički osigurala ostanak u 1. HNL i dogodine, što je uoči početka sezone bio njihov jedini i isključivi cilj.

Šibenčani su mnoge iznenadili. Ne samo igrom, već i selekcijom igrača. Krunoslav Rendulić napravio je fenomenalan posao, skupio je 'odred odbačenih' te s njima napravio neke velike uspjehe. Uostalom, kad se posljednji put dogodilo da je netko tko je sezonu ranije bio drugoligaš uspio svladati Dinamo, Hajduk i Rijeku? Nikad.

"Idemo u Zagreb pokušati i matematički izboriti ostanalk, uzeti bod ili sva tri. Znamo tko je Lokomotiva u hrvatskom nogometu i u kakvoj su situaciji sada, tako da moramo odigrati najbolje što možemo želimo li staviti osvojiti nove bodove", riječi su španjolskog stratega Escobara za Sportske novosti.

No, Lokosima gori pod nogoma te ukoliko misle izboriti ostanak, svaka sljedeća utakmica za njih je 'finale Lige prvaka'. Doduše, Toplak se specijalizirao za ovakve situacije, i ranije je radio nemoguće misije, a ono što njemu ide u prilog je to da Varaždin, momčad na čijoj je klupi započeo ovu sezonu 20/21., do kraja sezone ima puno teži raspored. Nadalje, Šibenik u ovaj ogled ulazi bez nekoliko standardnih prvotimaca i nositelja momčadi. Ampem se nije oporavio, Labrović je navodno sve dogovorio s Rijekom pa je tako 'zaleđen' na klupi, a neće biti ni budućeg igrača Dinama i sadašnjeg kapetana Marka Bulata.

"Protiv Belupa smo izgledali odlično i osim ovih prisilnih, novih promjena neće biti. Suad Sahiti? On je protiv Farmaceuta izašao zbog ozljede, ali je jučer normalno trenirao. Jako sam zadovoljan s njim, dao je novu dimenziju našoj igri", podvukao je Escobar.


Tagovi

NK ŠibenikHNLNK LokomotivaSergi Escobar

Ostale Vijesti