Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Mašala, Rudeš! Izabranici Davora Mladine stigli do premijerne HNL pobjede ove sezone, Gorica pala u samom finišu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 18:40

Gorica je bila bliže preokretu i pobjedi, ali na koncu je momčad iz zapadnog dijela Zagreba slavila

Sadržajnu utakmicu odradili su Rudeš i Gorica u Kranjčevićevoj ulici. Nemali broj prilika, solidan intenzitet igre, tri pogotka te – inauguralna pobjeda Rudeša u aktualnoj kampanji HNL-a! Heroj Rudeša je Riad Mašala koji je poentirao u samom finišu za veliku radost kluba iz zapadnog dijela Zagreba...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uvodnih 45 minuta ogleda na Kranjčevićevoj nije razočaralo. I Mladina i Jeličić su krenuli s napadačkim postavkama, s tim da je Rudeš bio taj koji je bio aktivniji u uvodnih pola sata igre. A onda je, uostalom, i zasluženo stiglo vodstvo, u 26. minuti.

Tri minute prije toga, Doležal je nakon udarca Krizmanića ostao ležati,a glavni sudac Jakov Titlić otišao na konzultacije s VAR monitorom i ubrzo je pokazao na bijeli kreč. Odgovornost je na sebe preuzeo Ante Ćorić kojemu je ori namještanju lopte vratar Gorice Banić dobacio kakvu riječ 'ohrabrenja', što je izmamilo osmijeh na Ćorićevom licu. No iako nasmiješen, veznjak Rudeša je pokazao da je hladnokrvan pa je Banića poslao u jednu stranu, loptu u drugu i donio vodstvo svojoj momčadi.

Nastavljali su igrači Rudeša pritiskati Goricu i nakon gola, no onda se domaćim nogometašima dogodio blackout pa je Matavž relativno jednostavno stigao do pogotka za izjednačenje u 39. minuti. Ubacio je s lijeve strane Štiglec, primio Matavž i iz okreta zabio za poravnanje rezultata. Inače, prije toga je Štiglec nakon odbijanca pokušao 'bombom' s ruba šesnaesterca, ali pucao je visoko iznad gola.

Prije kraja poluvremena imala je Gorica priliku i za veliki preokret, gosti su dugo pleli mrežu oko vrata domaćina, na kraju je pucao Štiglec, no pokraj vrata.

U drugom dijelu se nastavio solidan tempo iz uvodnih 45 minuta, uz nemali broj prilika. Gorica se nekoliko puta ozbiljno približila povećanju vodstva, ali nedostajalo je ideje pred vratima Rudeša.

U 46. minuti Rukavina je nakon ubačaja pokušao škaricama, ali nije najbolje zahvatio loptu. Zatim je Marković spašavao domaćine - Pršir je s ruba šesnaesterca snažno pucao, pokušao je iz odbijanca i Rukavina, ali vratar Rudeša oba je pokušaja sjajno obranio i sačuvao bod svojoj momčadi.

Do konačnog Titlićevog zvižduka, utakmica se savim razvodnila, tempo je pao i većina bitnijih stvari se odvijala na centru igrališta. Imala je, doduše, Goricu kakvu-takvu inicijativu, uzdrmali su i stativu u 91. minuti, a u času kada se činilo da će utakmica završiti s miroljubivim remijem – Rudeš je došao do pogotka i prve pobjede u tekućoj HNL kampanji. Karačić je nabacio, a Mašala sretnom rekacijom zabio za velikih 2-1 Rudeša!

RUDEŠ – GORICA 2-1

Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj ulici.

Sudac: Jakov Titlić (Potravlje); pomoćnici: Hrvoje Radić (Split) i Ivan Janić (Ilok). VAR: Mario Zebec (Cestica); AVAR: Kristijan Novosel (Valpovo).

Strijelci: 1-0 Ćorić (26., 11m), 1-1 Matavž (39.), 2-1 Mašala (90+4., Karačić).

Žuti kartoni: Soldo (Gorica).

Rudeš: Marković - Šehić, Mrčela, Aboubacar, Karačić - Vukmanović, Pasariček - Latković (od 60. Mašala), Ćorić (od 60. Srbljinović), Špeljak (od 70. Petković) - Doležal

Gorica: Banić - Matković, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Pršir, Mrzljak (od 76. Soldo)- Mitrović (od 76. Jurić), Lazarov (od 60. Kapulica), Rukavina – Matavž.



Tagovi

HNLNK RudešHNK Gorica

Ostale Vijesti