Maroko rekordno do Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.11.17. | 20:39

Odlučene su afričke kvalifikacije, Tunis, Nigerija, Maroko, Senegal i Egipat idu na SP

Današnjim utakmicama završila je finalna faza afričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u skupinama A, B i C. Kako su u skupinama B, D i E Nigerija, Senegal i Egipat već u prošlom kolu osigurale prolaz, neizvjesno je bilo samo u skupinama A i C.

U prvoj skupini Tunisu je dovoljan bio bod u susretu protiv Libije ne bi li osigurao prvo mjesto te je isti i izborio remijem 0:0. DR Kongo je sa 3:1 uzalud pobijedio posljednju Gvineju te ostao na drugom mjestu.

U skupini C bilo je najnapetije. Obala Bjelokosti i Maroko direktno su odlučivali o plasmanu, iako je Maroku bio dovoljan čak i bod u gostovanju koje su obilježili sukobi gostujućih navijača sa policijom.

Pa ipak, Maroko se kvalificirao sa stilom, pobijedivši 2:0 u gostima, golovima Dirara i Benatije. Plasman Maroka tim je više impresivniji jer njegovi nogometaši nisu primili niti jedan gol u posljednjoj fazi kvalifikacija.

U drugoj utakmici, koja ništa nije odlučivala, Gabon i Mali remizirali su 0:0.

Sutra Kongo i Uganda te Gana i Egipat službeno zatvaraju kvalifikacije u susretima koji ne odlučuju ništa budući da je Egipat potvrdio prolaz u prošlom kolu.

 

(Foto: Action Images)


Tagovi

egipatska nogometna reprezentacijaSenegalMarokoNigerijaTunis

Ostale Vijesti